Over Nieuw Vocaal Amsterdam

Nieuw Vocaal Amsterdam (NVA) werd in 2005 opgericht door Caro Kindt en is een klassieke zangopleiding, gespecialiseerd in opera en muziektheater, toegankelijk voor alle kinderen en jongeren van 4 tot 21 jaar. Sinds 2016 is NVA de vaste kinderkoor-partner van Nationale Opera & Ballet, voor de komende seizoenen staan onder meer de producties Tosca, Turandot en Notenkraker & Muizenkoning op stapel.

NO&B en NVA verzorgen samen educatiedagen waarin kinderen worden opgeleid voor het opera-vak. Vaste partners van NVA zijn daarnaast Conservatorium van Amsterdam, Cappella Amsterdam, Muziekschool Amsterdam en Leerorkest Zuidoost. De koren van NVA werken regelmatig samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De leerlingen van NVA stonden onder leiding van o.a. Mariss Jansons, Markus Stenz, Lahav Shani, Ton Koopman, Marc Albrecht en Ingo Metzmacher.

De 300 leerlingen van NVA krijgen wekelijks zang- en solfège-les en zingen in een van de 24 koren. Kinderen die over voldoende talent en motivatie beschikken, kunnen uitgenodigd worden om te zingen in de concertkoren Nieuw Amsterdams Kinder-, Jeugd, of Jongenskoor, die op hun gebied tot de top in Europa behoren. NVA wil bereikbaar zijn voor alle kinderen die niets liever willen dan zingen, ongeachte culturele, geografische of financiële achtergrond. NVA is tevens kenniscentrum en zet zich in voor de internationale stimulering van kinderkoorzang.

De koren van NVA wonnen verschillende internationale prijzen. In 2010, 2012, and 2018 won het Jeugdkoor zilver in het prestigieuze international Cantemus Festival in Nyíregyháza, Hongarije. In 2017 ontvingen zij de eerste prijs Summa Cum Laude in de hoogste categorie van het Europees Jeugd Muziekfestival in Neerpelt, België.
 

Lees meer en meld je aan

Nieuw Amsterdams Jongenskoor
Nieuw Amsterdams Jongenskoor
Nieuw Amsterdams Jeugdkoor
Nieuw Amsterdams Jeugdkoor
Opleidingsklas
Opleidingsklas
Nieuw Amsterdams Kinderkoor
Nieuw Amsterdams Kinderkoor