Marco Gerris

Marco Gerris

Zijn studie volgde hij aan de Antwerpse Toneelschool Herman Teirlinck, het Hoger Instituut voor Danspedagogiek en het Open Living Theater (Antwerpen). Eind jaren negentig ging hij aan de slag als danser, skater en acteur. Tijdens deze periode was hij veel in het Vondelpark te vinden, waar hij inspiratie vond voor het opzetten van ISH.

Gerris houdt zich naast dans ook bezig met andere gebieden in het creatieve veld: zo heeft hij geacteerd in een soapserie en diverse (internationale) films en vertolkte hij de hoofdrol in twee dansfilms. Bij de dansfilm Hyperscape, was hij ook verantwoordelijk voor de regie. Verder was Gerris twee jaar te zien als jurylid in So You Think You Can Dance en een seizoen lang als jurylid van The Freestyle Games.

Ook binnen de dans maakt Gerris regelmatig uitstapjes: zo werkte ISH in 2011 mee aan Ernst Meisners voorstelling Yes, we can dance. En in 2014-2015 werkten Gerris en Meisner samen tijdens Narnia: de leeuw, de heks en de kleerkast, waarvoor ze het concept ontwikkelden en de choreografie maakten. Ook de productie GRIMM in 2018 wordt door hen samen gemaakt en ontwikkeld en zal net als Narnia worden uitgevoerd door ISH en de Junior Company.