Mamyo Makandra

Mamyo Makandra

Muziekgroep

Muziekgezelschap Mamyo Makandra is een initiatief van woordkunstenaar Dayenne Denneboom, wier pseudoniem Mamyo Fu Mi Afo is.

Een mamyo is een deken, bestaande uit diverse stukken stof. Deze wordt van oudsher onder andere gebruikt om boodschappen in te kunnen dragen. Het woord makandra betekent samen of gezamenlijk. In haar muziekgezelschap brengt Denneboom diverse mensen en groepen met verschillende talenten samen om op artistieke wijze diverse boodschappen over te brengen.

Mamyo Makandra trad in 2019 op tijdens het Holland Festival en op 1 juli 2021 trad het gezelschap voor het eerst op bij De Nationale Opera met onder meer Awidya en Daniëlle Fosch, Eén jaar later maakten zij opnieuw hun aantrede met de culturele formatie Warimbo, onder leiding van Ali’jah Severin. Dit jaar terug keren ze opnieuw terug naar De Nationale Opera om door middel van zang en percussie de afschaffing van de fysieke slavernij te herdenken en te vieren. Voor de aftrap van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden gaat Dayenne Denneboom dit jaar de samenwerking aan met de culturele formatie: Wan firi onder leiding van Juriaan de Vlugt.

Laatste update: 01-06-2022