LUDWIG logo

LUDWIG

Orkest

In 2012 tartten zes Nederlandse orkestmusici de heersende trends en richtten een nieuw muzikaal collectief op. Ze wilden een ensemble dat zich niet alleen artistiek, maar ook in reikwijdte en flexibiliteit zou onderscheiden. LUDWIG – de naam verwijst uiteraard naar de beroemdste culturele ondernemer in de klassieke muziek – varieert in omvang van één solist tot een volwaardig symfonieorkest.

De programmering van LUDWIG is even doordacht als avontuurlijk. Artistiek leider Peppie Wiersma brengt moeiteloos componisten uit verschillende tijdsperiodes, stijlen en achtergronden bij elkaar. De musici brengen uitvoeringen op het hoogst mogelijke niveau uit, vaak in een directe interactie met hun publiek, spelen uit het hoofd, experimenteren met verschillende presentatievormen en werken samen met makers uit andere disciplines.

Sinds het prille begin onderhoudt LUDWIG een warme samenwerking met de innovatieve dirigent/zangeres Barbara Hannigan. In 2017 brachten zij hun eerste album Crazy Girl Crazy uit, dat in januari 2018 werd bekroond met een Grammy. In 2019 tourden Barbara en LUDWIG door Europa en de Verenigde Staten met Stravinsky’s The Rake’s Progress en in 2020 verscheen een veelgeprezen tweede album: La Passione, dat werd bekroond met een Diapason d’Or en CHOC de l’annee 2020. In 2022 werd Dance With Me gelanceerd, een cd vol Ballroomhits van Weense Wals tot Cha-cha-cha.

ludwiglive.nl

Laatste update: 07-03-2023