Yvonne Kok
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Yvonne Kok

Alt

Yvonne zong vanaf zeer jonge leeftijd al veelvuldig in koren, maar rondde eerst een studie psychologie af voordat ze haar zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam startte. Zij studeerde in 2010 af en volgde lessen en masterclasses bij gerenommeerde zangers als Bernarda Fink, Jard van Nes en Nelly Miriciociu. Sinds 2012 wordt Yvonne gecoacht door Ira Siff.

Yvonne kreeg, deels al tijdens haar conservatoriumstudie, kans om bepaalde operarollen solistisch te zingen, waaronder Marcellina in Le nozze di Figaro (Resident Artist Nederlandse Reisopera), Mrs. Herring in Albert Herring, Olga in Onegin en Ruggiero in Alcina. Ook oratorium en lied zingt zij graag. Ze is dan ook veelvuldig op het concertpodium te vinden als solist bij koren en orkesten in diverse oratoria, van Bachs Matthäus-Passion tot de Petite Messe solennelle van Rossini.

Bij het Koor van de Nationale Opera, waar ze in 2013 startte als freelancer, komt haar passie voor theater en koorzang samen. Sinds 2022 heeft Yvonne een vaste aanstelling. Yvonne produceert ook zelf graag voorstellingen. Zo heeft ze haar eigen ensemble, waarmee ze klassieke muziektheatervoorstellingen voor kinderen maakt.