Richard Meijer
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Richard Meijer

Bas

Richard Meijer komt uit Maastricht, en kreeg zijn zangopleiding bij Rachel-Ann Morgan aan het Conservatorium Maastricht. Hij volgde masterclasses bij Robert Holl, Harry Peeters, Christian Papis en John Bröcheler. Hierna was hij van 1995 tot 2007 als koorlid en solist verbonden aan het Stadttheater-Aachen, waar hij verschillende rollen heeft mogen vertolken. Ook heeft Richard in oratoria gezongen, liedrecitals in binnen- en buitenland verzorgd en is hij dirigent geweest van Big Band Mosamtune en Popkoor 2Enjoy. Daarnaast produceerde hij kindervoorstellingen met Stichting Fabulijn.

Vanaf 2010 heeft Richard een vaste aanstelling bij het Koor van De Nationale Opera, waar hij ook regelmatig als solist zijn bijdrage levert.

Behalve lid van het Koor van DNO, is Richard op dit moment muzikaal begeleider van het ensemble Timeless en sinds 2019 trompettist en leider van de band RIGI in Maastricht. Ook werkt hij als koorsolist mee met André Rieu bij de Vrijthofconcerten en Nieuwjaarsconcerten. Richard heeft in totaal in ruim 150 verschillende musicals, opera’s en operettes gezongen