Klarijn Verkaart
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Klarijn Verkaart

Alt

Mezzosopraan Klarijn Verkaart groeide op in een omgeving waar veel gemusiceerd werd. Zij werd al jong lid van een Limburgs jeugdkoor onder leiding van Frans Voncken. Na het afronden van haar studie Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeerde zij bij Sasja Hunnego klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Klarijn volgde masterclasses bij Jard van Nes, Nelly Miricioiu, Roberta Alexander, Albert Bonnema, Malcolm Martineau en Gemma Visser. Zij wordt nu gecoacht door Peter Nilsson.

Als soliste zong Klarijn onder andere in cantates van Bach, missen van Schubert, Haydn, Mozart, Rossini, Palmeri, Heinichen, Bruckner, Jenkins en Vivaldi, oratoria van Wylie, Mendelssohn en Saint-Saëns en opera’s van Stravinsky, Poulenc en Strauss. Zij werkte met dirigenten als Etienne Siebens, Kenneth Montgomery, Lucas Vis en Henrik Schaefer.

Klarijn zong bij verschillende professionele koren en ensembles. Met zangeressen Yvonne Kok en Bauwien van der Meer en accordeonist Ellen Zijm maakt zij voorstellingen voor kinderen en hun families. Zij zingt regelmatig bij het Groot Omroepkoor. Sinds 2014 was Klarijn als freelancer werkzaam binnen het Koor van de Nationale Opera. In 2022 kreeg zij een vaste aanstelling.