Anneleen Bijnen
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Anneleen Bijnen

Alt

Anneleen Bijnen auditeerde in 1991, nog vóór haar eindexamen Uitvoerend Musicus, bij De Nationale Opera voor een baan in het vaste koor. Zij werd aangenomen als tweede alt. Dit bood haar de kans om ervaring op te doen in het operavak, door te kijken naar en te leren van de beste dirigenten, solisten en regisseurs. Ze maakte een uitstap naar het WDR Rundfunkchor in Keulen, maar al snel miste ze het toneel en keerde ze terug naar het Koor van DNO, waar ze zich kan uitleven in talloze gedaanten en rollen in verschillende producties.

Daarnaast heeft Anneleen gewerkt als solist bij onder andere het Staatstheater Stuttgart, heeft ze veel oratoria gezongen in binnen- en buitenland en gaf ze verscheidene liedrecitals. Zo zingt ze bijna elk seizoen in een Lunchconcert in de foyer van Nationale Opera & Ballet. Bij DNO heeft ze veel kleine rollen mogen invullen, zoals in De nachtegaal en andere fabels, Lohengrin, Tannhäuser, Die Meistersinger von Nürnberg, Ercole amante en Oedipe. Zij vertolkte Kate Pinkerton in Madama Butterfly.

Hoewel Anneleen mezzosopraan is, voelt ze zich ook thuis bij haar alt-collega’s. Om zichzelf dagelijks weer nieuw uit te vinden, blijft zij altijd op zoek naar manieren waarop zij zich technisch kan verbeteren.