Kaartverkoop

Informatie over losse kaartverkoop aan de kassa en online, abonnementen en reeksen, betaalwijzen, kortingen, de ruilservice, de zaalplattegrond, inleidingen bij voorstellingen en de webshop.

Kaarten

  • Online kaarten bestellen is mogelijk via deze website. Daarvoor selecteert u de voorstelling via programma en daarna 'koop kaarten'.
  • Losse kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de Kassa van Nationale Opera & Ballet (Amstel 3, Amsterdam). Let op: pin only!
  • Tijdens openingsuren kunt u kaarten telefonisch bestellen via 020 625 5455
  • Het verschuldigde bedrag kunt u betalen met creditcard (Visa, Mastercard, American Express) of via iDEAL. Het is helaas niet mogelijk om online te betalen met de Podium Cadeaukaart (dit kan wel telefonisch). Zodra de betaling is voldaan, sturen we de kaarten naar u op. Voor het afhalen of opsturen van uw bestelde kaarten geldt een toeslag. Voor bestellingen via telefoon of internet wordt per kaart € 2 boekingskosten gerekend (met een maximum van € 20).Voor het versturen of afhalen van kaarten wordt additioneel € 1 in rekening gebracht, voor e-tickets wordt dit niet gerekend.

Ruilen & retourneren

Wilt u uw aankoop ruilen of retourneren? Neemt u dan contact op met onze kassa: (020) 6 255 455. U kunt uw aankoop retourneren voor een tegoedbon of ruilen voor een andere voorstelling. Retourneren of ruilen is mogelijk tot 1 dag voor de voorstelling. Let op: wij brengen € 3 per te ruilen of retourneren kaart in rekening, plus het eventuele verschil in prijs bij ruiling naar een andere voorstelling. Ook bieden we u de mogelijkheid om uw kaarten rechtstreeks aan te bieden aan anderen via onze ruilservice. Deze service is kosteloos.

Inwisselen van uw restitutievoucher

Wanneer u een bestelling plaatst, kunt u uw voucher inwisselen. Wanneer u in het tabblad 'Gegevens bestelling' terechtkomt, klikt u op de button ‘Bon verzilveren
U selecteert de optie ‘tegoedbon’. Vervolgens wordt u om 2 nummers gevraagd:

Gift certificate number:  Hier vult u uw tegoedbonnummer in
Gift certificate Redemption Number:  Hier vult u de code van uw bon in

Vervolgens klikt u weer op doorgaan. Uw voucher is nu ingezet als betaalmiddel. U kunt uw bestelling afronden.

Rolstoelplaatsen

Kaarten voor de rolstoelplaatsen zijn alleen telefonisch of aan de kassa te bestellen.

Variabele prijzen

Bij alle voorstellingen hanteren we een systeem van oplopende toegangsprijzen. Afhankelijk van de vraag naar kaarten, stijgt de prijs. Met een abonnement bent u verzekerd van de laagste prijs.

Start losse kaartverkoop

Kaarten voor balletvoorstellingen op een andere locatie dan Nationale Opera & Ballet zijn verkrijgbaar bij het theater waar de betreffende voorstelling te zien is.

Voor het startpunt van de kaartverkoop voor andere voorstellingen in Nationale Opera & Ballet geldt dat dit wordt gecommuniceerd op deze website.

Kortingen

Nationale Opera & Ballet geeft korting op de toegangsprijs aan jeugd tot en met 16 jaar en bij het tonen van een CJP, Stadspas Amsterdam of een Cultuurkaart. Voor studenten geldt een last minute toegangsprijs van €19, verkrijgbaar aan de kassa vanaf 1½ uur voor aanvang van de voorstelling. Kaarten voor het studententarief zijn ook online te koop vanaf 13:00 uur op de dag van de voorstelling. Let op: bij binnenkomst in het theater moet de relevante kortingskaart of studentenpas getoond worden.

  • Klik hier voor een overzicht van alle kortingen
  • My Muse & Me-leden kunnen één dag voor de voorstelling van een productie tegen korting kaarten reserveren. Klik hier voor meer informatie.
  • Een groepsreservering is mogelijk vanaf 15 personen voor alle producties. Klik hier voor meer info. 
  • Voor programma's op maat, evenementen en arrangementen kunt u ook hier naar de mogelijkheden kijken.

Boventitels De Nationale Opera

Er is boventiteling vanaf alle rangen beschikbaar, zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Uitverkocht?

Misschien kunt u toch nog bij de voorstelling aanwezig zijn wanneer deze is uitverkocht! Vanaf één uur voor aanvang zijn aan de Kassa namelijk volgnummers verkrijgbaar. Alle niet afgehaalde kaarten worden vanaf een half uur voor aanvang verkocht, maximaal twee kaarten per persoon, in volgorde van opkomst.