Vincent Loos
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Vincent Loos

Marketing My Muse & Me

Team Opera of Team Ballet?
“Hier moet ik altijd erg over twijfelen. Ik vind de combinatie van theater, muziek en zang erg bijzonder en kan ik mij soms helemaal laten meeslepen in het verhaal. Echter, sommige voorstellingen zijn mij te lang. Dat vind ik dan weer het mooie aan ballet; daar zijn de voorstellingen vaak wat korter, zonder dat er ingeleverd wordt op de mooie muziek of dans.”

Wie zou je nog een keer willen meenemen naar Nationale Opera & Ballet?
“Ik denk iemand uit de huidige politiek die van mening is dat er bezuinigd moet worden op cultuur. Zo’n politicus zou ik de magie van Nationale Opera & Ballet willen laten beleven.”

Wat maakt Nationale Opera & Ballet bijzonder voor jou en volgens jou?
“Ik blijf het bijzonder vinden hoe Nationale Opera & Ballet het voor elkaar krijgt om steeds een moderne interpretatie te geven aan klassieke producties, zonder dat de klassieke aard verloren gaat. Daarnaast heb ik met het bestuur van My Muse & Me een rondleiding gehad backstage afgelopen jaar. Wat ik daar in de kledingateliers zag vond ik echt geweldig. De uitvoering van de producties is een kunstvorm, maar de voorbereiding en alles eromheen nog des te meer!”

Als je zou mogen kiezen: zingen in het Koor van De Nationale Opera of dansen bij Het Nationale Ballet, wat zou het zijn?
“Ik zou ervoor kiezen om te zingen in het Koor van De Nationale Opera. Dat zou ik dan tot ver na mijn pensioen blijven doen.”

Als je één kostuum van een productie van Nationale Opera & Ballet zou mogen hebben, precies in jouw maat, wat zou je kiezen?
“Ik heb destijds gefigureerd in Carmen en was elke keer onder de indruk van het kostuum van Escamillo. Die zou ik wel in mijn kast willen hebben hangen. Ik zou alleen niet weten wanneer ik het zou dragen.”