Emma Fiere
Foto: Jan Willem Kaldenbach

Emma Fiere

Marketing My Muse & Me

Hoe ben je bij My Muse & Me terechtgekomen?
“Ik heb in 2021 stage gelopen bij Nationale Opera & Ballet als marketing stagiair op de afdeling Marketing, Communicatie & Publiek. Toen ondersteunde ik My Muse & Me met social content. Twee jaar later ben ik in Amsterdam gaan wonen en zag toen toevallig een vacature voor My Muse & Me voorbijkomen. Omdat ik My Muse & Me al kende, heb ik gelijk gesolliciteerd.”

Wanneer was je voor het eerst in Nationale Opera & Ballet?
“Mijn eerste keer in Nationale Opera & Ballet was voor mijn sollicitatiegesprek voor mijn stage bij Nationale Opera & Ballet. Ik moest toen door de artiesteningang naar binnen en door een omleiding een heel stuk backstage lopen om bij de gespreksruimte uit te komen. Ik was helemaal overdonderd door de grootte. Dat heeft toen veel indruk op mij gemaakt.”

Wie zou je nog een keer willen meenemen naar Nationale Opera & Ballet?
“Een vriendin die zelf niet zoveel heeft met ballet of opera. Ik vind het heel fijn om helemaal bezig te zijn met een voorstelling en even nergens anders aan te denken, doordat je zo vermaakt wordt. Ik kom heel erg tot rust als ik een voorstelling zie, dus ik zou wel iemand mee willen nemen die heel erg gestrest is.”

Wat maakt Nationale Opera & Ballet bijzonder voor jou en volgens jou?
“Ik blijf het bijzonder vinden dat alles in één huis gebeurt. Van het maken tot de kostuums en het decor tot het perfectioneren van de dans. Er werken zoveel getalenteerde mensen samen aan de producties.”

Als je zou mogen kiezen: zingen in het Koor van De Nationale Opera of dansen bij Het Nationale Ballet, wat zou het zijn?
“Als ik het talent zou hebben dan zou ik willen dansen. Ik zou graag een drie dubbele pirouette maken en opgetild worden door de dansers.”