Jeffrey Spalburg

Jeffrey Spalburg

Multitalent Jeffrey Spalburg is comedian, acteur, schrijver van o.a. columns en televisieprogramma’s, MC, presentator en podcastmaker.

Na de Toneelschool startte Jeffrey, naast zijn werk als freelance MC, als acteur bij theatergroep Made In Da Shade. Zo combineerde hij zijn twee grote passies: theater en hiphop. De theatergroep had veel succes met hun voorstellingen in binnen-en buitenland en wordt gezien als de pionier op het gebied van urban theater in Nederland.

Door zijn jarenlange ervaring wordt Jeffrey vaak gevraagd als schrijver, comedycoach en regisseur. Zo werd hij de vaste schrijver van cabaretier Jörgen Raymann en is hij achter de schermen actief bij de voorstellingen van Willie Wartaal en Roué Verveer.

Daarnaast is hij een graag geziene gast in grote muziektheater en comedyproducties, zoals Swingin’ Harlem, It’s A Man’s World en Crooners Night Club, waarin alles bij elkaar komt. Het bedenken, het schrijven en het uitvoeren van muziek én comedy in het theater.

In juni ’23 komt zijn eerste boek uit Ik ben jullie meester. Een autobiografische generatieroman die zich over bijna honderd jaar uitstrekt, van Paramaribo tot aan Hengelo. Een orale geschiedenis die nu eindelijk opgetekend is, klaar om doorgeven te worden aan nieuwe generatie. 

Het nummer “Hengelo-o-o” uit zijn voorstelling Baas werd een enorm grote hit. De remix van “Hengelo-o-o”, getiteld “Paramaribo-o-o” die hij samen met Kenny B maakte, stond acht weken bovenaan de hitlijsten in Suriname.

Laatste update: 01-06-2022