Jeffrey Spalburg

Jeffrey Spalburg

DJ

Multitalent Jeffrey Spalburg is comedian, acteur, schrijver van o.a. columns en televisieprogramma’s, MC en presentator.

Na de Toneelschool startte Jeffrey naast zijn werk als freelance MC, als acteur bij theatergroep Made In Da Shade. Zo combineerde hij zijn twee grote liefdes, theater en hiphop. De theatergroep had veel succes met hun voorstellingen in binnen-en buitenland en wordt gezien als de pionier op het gebied van urban theater in Nederland.

Door zijn jarenlange ervaring wordt Jeffrey tegenwoordig ook vaak gevraagd als schrijver, comedycoach en regisseur. Hij werd de vaste schrijver van cabaretier Jörgen Raymann. Het nummer Hengelo-o-o uit zijn voorstelling Baas werd een enorm grote hit. De remix van Hengelo-o-o, getiteld Paramaribo-o-o die hij samen met Kenny B maakte, stond acht weken bovenaan de hitlijsten in Suriname.

Daarnaast is hij een graag geziene gast in grote muziektheaterproducties, zoals Swingin’ Harlem, It’s A Man’s World en Crooners Night Club. Daarin komt alles bij elkaar. Het bedenken, het schrijven en het uitvoeren van muziek én comedy in het theater!

Laatste update: 07-06-2022