Hans-Willem de Haan
Foto: Milagro Elstak

Hans-Willem de Haan

Hoofd Audio, Video en Media

1.       Hoe en wanneer ben je bij NO&B in dienst gekomen (beschrijving scholing / loopbaan)?

Ik ben 25 jaar geleden gevraagd om te solliciteren voor de functie van hoofd Audio & Video, waarna ik in 1998 in dienst trad bij Nationale Opera & Ballet. Daarvoor was ik 12,5 jaar internationaal op tournee geweest als geluidstechnicus en musicus. Met deze ervaring ben ik destijds negen jaar bij een toonaangevend geluids- en lichtbedrijf uit Amsterdam gaan werken, waar ik de geluidstechnische productie voor grootschalige evenementen heb verzorgd.2.     Wat maakt je ambacht/functie zo bijzonder binnen NO&B en wat maakt het voor jouzelf zo speciaal?

Ik heb het geluk gehad dat ik mede betrokken ben geweest bij de aanpassing van een afdeling geluids- en videotechniek die alleen werkte aan voorstellingen, naar een afdeling die op dit moment ook de eigen radio- en tv-uitzendingen van NO&B uitvoert. Multimedia zijn een groot gedeelte van onze output geworden.3.     Wat is je favoriete productie gezien vanuit jouw ambacht/functie? Welke speciale herinneringen heb je hieraan?

De opera Die Soldaten is een productie waar ik erg trots op ben. Het is een titel die veel operahuizen niet durven te programmeren, omdat de audio ervan zo ingewikkeld is. De medewerkers van de afdeling Audio, Video en Media, die aan Die Soldaten hebben gewerkt, hebben een bijzondere prestatie geleverd.

Laatste update: 04-10-2022.