Gregory
Eduardus Lee

Gregory Myles Molnar

Gregory Molnar werd geboren in Montréal, Canada, in een familie vol artiesten. De meeste daarvan waren muzikanten, maar zijn oma was een prima ballerina die over de hele wereld had getoerd. Gregory ontwikkelde daarom al op jonge leeftijd een liefde voor de podiumkunsten. Toen zijn oma zijn affiniteit met de bewegingskunst ontdekte, vond ze een prestigieuze school die zich richtte op zowel algemene als danseducatie, en begon ze Gregory te trainen in de klassieke ballettechniek. Nadat hij auditie had gedaan bij deze school, werd hem een studiebeurs aangeboden.

Toen Gregory 12 jaar oud was, verliet hij Montréal om zijn studie in het buitenland voort te zetten en ontving hij studiebeurzen voor toonaangevende balletscholen als Canada’s National Ballet School, Cuban National Ballet School, Miami City Ballet School en San Francisco Ballet School. Bij The National Ballet of Canada kreeg Gregory de kans om de rol te dansen van Misha in James Kudelka’s The Nutcracker. Tijdens zijn opleiding aan de San Francisco Ballet School danste hij mee in verschillende beroemde balletten, waaronder Christopher Wheeldons Cinderella en Helgi Tomassons Nutcracker, Don Quixote en Sleeping Beauty.

Na zijn carrière als professionele danser te zijn begonnen bij het San Francisco Ballet, is Gregory in 2021 toegetreden tot de Junior Company van Het Nationale Ballet.

CV

Bij Het Nationale Ballet sinds: 
2021


Geboorteplaats: 
Montréal (Canada)


Loopbaan bij Het Nationale Ballet: 
Junior Company (2021)


Opleiding: 
Canada’s National Ballet School, The National Ballet School of Cuba, Miami City Ballet School, San Francisco Ballet School, San Francisco Ballet Trainee Program