Speeldata

Verschillende data 2021

Locatie

Tournee, Verschillende theaters

Duur

40 minuten

Tickets

n.v.t.

Kriebel

Prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten (2+)

Hoe klinkt een kriebel in je buik? En wat gebeurt er als die kriebel langzaam via je keel en je mond naar buiten glipt, door de ruimte zweeft en zo floep, via de viool de marimba in kruipt? De gelauwerde peutervoorstelling Kriebel is dit seizoen weer te zien in Nederland én daarbuiten.

Prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten (2+)

Een vioolspelende zanger, een dansende percussionist en een zingende danseres nemen je mee in een speelse ontmoeting tussen dans, muziek en stem. Kriebel is prikkelend muziektheater voor de allerkleinsten, over de beweeglijke, tintelende, kleurrijke wereld van klanken. Voor de jeugdvoorstelling Kriebel werkt De Nationale Opera samen met Oorkaan, dat al jarenlang theatrale concerten voor een jong publiek maakt. Componist Leonard Evers schreef ook de jeugdopera Goud! die dit seizoen eveneens te zien is in ons theater.

 

Winnaar YAMaward

Kriebel werd in 2020 bekroond met een internationale Young Audiences Music Award (YAMaward) in de categorie best small ensemble. Uit het juryrapport: 

De artiesten zijn zo bekwaam op alle gebieden: bewegen, over het podium navigeren en communiceren, hun instrumenten bespelen en zingen. (…) Kunst maken voor kinderen van 2 tot 5 jaar en het toch interessant maken voor álle leeftijden, is ontzettend moeilijk, maar in deze productie hebben ze het voor elkaar gekregen.

Bekijk de trailer

Kriebel

Voorstellingsinformatie

Regie  Caecilia Thunnissen 

Choreografie  Milena Sidorova

Decorontwerp  Tessa Verbei 

Kostuums  Merel van Marken Lichtenbelt

Licht  Tiedo Wilschut

Dramaturgie  Erin Coppens 

Zang en viool  Tiemo Wang 

Slagwerk en dans  Vitaly Medvedev 

Dans en stem  Lana Renfrum

Coproductie met  Oorkaan en Philharmonie Luxembourg 

Kriebel
Kriebel
Kriebel
Kriebel
Kriebel
In de media
Lovende reacties

Maar dan pakt Tiemo Wang zijn viool en begint te spelen. Op slag is iedereen betoverd. In de dertig minuten die volgen wordt gelachen, vol verbazing gekeken naar de gestileerde bewegingen en vooral geluisterd.

20 oktober

Het kinderpubliek, maar ook de ouderen, keken ademloos toe.

22 oktober

Het is een mooie ontwikkeling dat De Nationale Opera educatie er niet maar een beetje bij doet zoals voorheen, maar met voorstellingen als deze en later dit seizoen (…) de deuren wijd opengooit. Ook voor huilende peuters.

20 oktober

Voor de kinderen brak het leukste moment aan na het applaus: ze mochten naar hartenlust op een aantal instrumenten met stokjes hun eigen emoties loslaten. Echte kriebel.

22 oktober

Opera & ballet online

Nooit genoeg van opera? Ontdek meer dan 2.584 uur aan:

  • aria's en operafragmenten
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen
NOB online