Speeldata

5-17 maart

Locatie

Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Duur

2:40, incl. 1 pauze

Tickets

Vanaf €15

Eurydice

Klassieke mythe vanuit een nieuw perspectief

De kaartverkoop voor Eurydice - Die Liebenden, blind is inmiddels gestart. 

Eurydice – Die Liebenden, blind vertelt het welbekende verhaal van Orpheus en Eurydice, maar dan vanuit haar perspectief. Geïnspireerd door de Griekse mythe en De sonnetten aan Orpheus van Rainer Maria Rilke, neemt Manfred Trojahn ons in zijn poëtische en eigentijdse dramatische gedicht mee op een onvermijdelijke reis naar de onderwereld.

Klassieke mythe vanuit een nieuw perspectief

In een hedendaagse benadering van de eeuwenoude mythe door Trojahn staat de ontmoeting tussen de twee geliefden centraal. Als hun blikken elkaar kruisen, worden langzaamaan de eerste voorzichtige zaadjes geplant voor de wederzijdse liefde tussen Orpheus en Eurydice. Maar de ontluikende liefde tussen de twee wordt voortdurend ruw verstoord door een ander. Wanneer Eurydice sterft, wordt Orpheus zich echter nog sterker bewust van zijn gevoelens voor Eurydice. Dit besef brengt hem naar de onderwereld én drijft hem tot een fundamenteel besluit wanneer hij kiest voor één laatste moment met haar.

 

Oudgedienden en nieuwe gezichten

Ruim tien jaar na het grote succes van zijn Orest keert Manfred Trojahn, één van de belangrijkste Duitse componisten van dit moment, terug naar De Nationale Opera. Met een compositie die dit keer wordt gekenmerkt door een aangrijpende Franse sfeer en stijl, raakt Trojahn aan de emotionele kern van de kunstvorm opera.

Pierre Audi, die al verscheidene keren gestalte heeft gegeven aan de welbekende mythe van Orpheus, keert voor de regie terug naar De Nationale Opera.

Bariton Andrè Schuen en sopraan Julia Kleiter debuteren samen bij DNO als de mythische geliefden. Bariton Thomas Oliemans en mezzosopraan Katia Ledoux vertolken de heersers over de Onderwereld. Gevierd dirigent Erik Nielsen, die vorig seizoen nog op de bok stond voor Kurt Weills The Seven Deadly Sins, zal met het Nederlands Philharmonisch Orkest Trojahns rijke partituur tot leven brengen.

Voorstellingsinformatie

Libretto  Manfred Trojahn

Muzikale leiding  Erik Nielsen
Regie  Pierre Audi
Decor en kostuums  Christof Hetzer
Licht  Jean Kalman
Video  Chris Kondek
Dramaturgie  Klaus Bertisch

Orpheus  Andrè Schuen
Eurydice  Julia Kleiter
Pluto  Thomas Oliemans
Proserpina  Katia Ledoux

Orkest  Nederlands Philharmonisch Orkest

Compositie-opdracht van De Nationale Opera

Gezongen in het Duits

Eurydice - Die Liebenden, blind is onderdeel van het Opera Forward Festival 2022. Deze zesde editie van OFF vindt plaats van 5 t/m 13 maart 2022. Klik op de link hieronder om als eerste updates te ontvangen over OFF 2022! 

Gratis programmaboek

Klik op de link hieronder en ontvang vóór de première het online programmaboek. Hierin kunt u prachtige beelden bewonderen en alles lezen over de muziek en cast!

Bestel kaarten

Om uw bezoek in verband met het coronavirus zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgt Nationale Opera & Ballet de richtlijnen van het RIVM. Lees meer

Tickets worden geladen...
Nedpho

Nederlands Philharmonisch Orkest

Al 35 jaar is het Nederlands Philharmonisch Orkest samen met het Nederlands Kamerorkest de primaire orkestpartner van De Nationale Opera. Het orkest wordt gerekend tot de beste operaorkesten ter wereld. In september 2021 zal Lorenzo Viotti aantreden als chef-dirigent van zowel het Nederlands Philharmonisch Orkest als De Nationale Opera.

Nederlands Philharmonisch Orkest

Naast zijn operataken is het Nederlands Philharmonisch Orkest een vaste bespeler van Het Concertgebouw in Amsterdam. Er wordt samengewerkt met internationaal gerenommeerde gastdirigenten en –solisten en vertegenwoordigers van een nieuwe generatie topmusici. Het orkest maakt klassieke muziek bereikbaar voor iedereen die er voor open staat: niet alleen op de grote podia maar ook in buurthuizen, scholen en ziekenhuizen. Zo zorgt het orkest voor de mooiste en beste muziekervaring voor zowel klassieke fijnproevers als nieuwe luisteraars.

Met zijn gastvrije thuiszaal, de NedPhO-Koepel in de Amsterdamse Indische buurt, staat het Nederlands Philharmonisch Orkest midden in de samenleving. Jaarlijks zijn er ongeveer tweehonderd activiteiten voor muziekeducatie, buurtparticipatie en talentontwikkeling.

Inleiding

Drie kwartier voor aanvang van elke voorstelling vindt een inleiding plaats, met achtergrondinformatie die uw theaterbezoek kan verdiepen. De inleidingen zijn in het Nederlands en zijn gratis toegankelijk op vertoon van een geldig plaatsbewijs.

Tijd: 45 minuten voor aanvang van iedere voorstelling
Plaats: Odeonzaal; ingang tussen de even en oneven garderobes

Anderen bekeken ook

NEDERLANDSE
PREMIÈRE

Denis & Katya
Opera
Denis & Katya
11-18 maart | 4 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

De kaartverkoop voor Denis & Katya start op dinsdag 1 februari om 12.00. Via een online...

info & tickets

WERELD-
PREMIÈRE

I have missed you forever
Opera
I have missed you forever
12-18 maart | 5 voorstellingen
Internationaal Theater Amsterdam, Grote zaal

De kaartverkoop voor I have missed you forever start op dinsdag 1 februari om 12.00. In...

info & tickets

NIEUWE
PRODUCTIE

Tosca
Opera
Tosca
12 april - 8 mei | 9 voorstellingen
Nationale Opera & Ballet, Grote zaal

Liefde, lust en politieke intriges buitelen over elkaar in het leven van de...

info & tickets

Hoofdsponsor Nationale Opera & Ballet

Productiepartner

Founding Partners Opera Forward Festival

NOB visual

Opera & ballet online

Nooit genoeg van opera? Ontdek meer dan 2.584 uur aan:

  • aria's en operafragmenten
  • achter de schermen video's
  • interviews & artikelen