Dalton Jansen

Dalton Jansen

Choreograaf

Danser en choreograaf Dalton Jansen heeft de afgelopen jaren met zijn choreografieën meerdere prijzen behaald. In 2017 heeft hij samen met The Double Collective de Hip Hop Games gewonnen: een grote, internationale wedstrijd in Frankrijk. In 2021 richtte hij zijn eigen dansgezelschap BLACK BIRDS en in datzelfde jaar won hij diverse prijzen: de BNG Bank Dansprijs, Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht en de DOX Award van 2021.

Verder won hij onder andere de publieksprijs tijdens talentenjacht ‘Het Rotterdams Open Podium’ in 2014. Een jaar later won hij de publieksprijs en de juryprijs bij de Rotterdamse wedstrijd Fanatics voor het stuk ‘The Double’ (i.s.m. Gihan Koster en Terencio Douw). Daarnaast heeft hij drie keer achter elkaar de 1e prijs behaald bij choreografiewedstrijd Amsterdans.

Dalton is afgestudeerd aan de opleiding Urban Contemporary (JMD) aan de Academie voor Theater en Dans in Amsterdam. Daarnaast is Dalton ook eigenaar van DDJ Dance, waarmee hij workshops organiseert met nationale en internationale dansdocenten in Nederland. Zelf is Dalton ook actief als docent bij verschillende dansscholen en als choreograaf bij dansopleidingen in de stijl urban contemporary.

Laatste update: 01-06-2023