Update 26-01-2022

Gisteren is in de persconferentie aangekondigd dat, als onderdeel van de versoepelingen van de huidige coronamaatregelen, theaters en concertzalen met ingang van woensdag 26 januari onder voorwaarden weer open mogen. Deze voorwaarden houden onder andere in dat wij als theater een maximum aantal bezoekers mogen ontvangen dat overeenkomt met ongeveer 1/3 van onze maximale capaciteit. Dit vergt veel aanpassingen voor de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Desalniettemin voelen wij onsverantwoordelijk om juist in deze moeilijke tijden kunst en cultuur te blijven bieden en kunnen wij u, onze bezoekers, een mooi programma aanbieden:

  • De operaproductie Salome, die eerder vanwege de beperkingen werd geannuleerd, wordt in een concertante uitvoering gebracht op 6 februari om 14.00 en op 12 en 14 februari om 19.30. De kaartverkoop voor deze voorstelling start op dinsdag 1 februari om 12.00.
  • Ondanks de beperkte zaalcapaciteit kunnen de voorstellingen die onderdeel zijn van het Opera Forward Festival, dat plaatsvindt van 5 t/m 13 maart, doorgang vinden. Het gaat hierbij om de voorstellingen Eurydice – Die liebenden, blind, Denis & Katya, I have missed you forever en O|A|E. Eurydice – Die liebenden, blind is inmiddels al in verkoop. De kaartverkoop voor de overige drie producties en de rest van de programmering tijdens het festival, start op dinsdag 1 februari om 12.00.
  • Ook Made in Amsterdam van Het Nationale Ballet, dat eerder werd geannuleerd wegens de verplaatsing van Raymonda, gaat door. Naast de twee geplande wereldpremières van Wubkje Kuindersma en Sedrig Verwoert presenteren wij een reprise van Voorbij Gegaan, een intiem en befaamd meesterwerk van Rudi van Dantzig. Stuk voor stuk werken van Hollandse bodem. De voorstelling zal op 20 februari in première gaan en in totaal 6 keer worden uitgevoerd. De kaartverkoop start op vrijdag 28 januari om 12.00.
  • Raymonda, onze eigen, gloednieuwe productie van Marius Petipa’s legendarische ballet, werd eerder al verplaatst naar april van dit jaar en de verkoop werd vanwege de lockdown en het onduidelijke perspectief stilgelegd. Deze verkoop is per direct hervat.

We kunnen niet wachten u weer te verwelkomen in ons theater!

 

Update 14-01-2022

Zojuist is in de persconferentie aangekondigd dat een deel van de huidige coronamaatregelen zal worden verlengd tot en met 25 januari. Dit betekent helaas dat ook ons theater tot en met 25 januari gesloten blijft.

Eerder maakten wij al bekend dat alle voorstellingen van de balletproductie Raymonda, die komende februari in première zou gaan, zullen worden verplaatst naar april 2022. Met deze verplaatsing hopen we meer zekerheid te kunnen bieden dat de voorstellingen door kunnen gaan. Hierdoor moeten wij helaas meedelen dat alle voorstellingen van Made in Amsterdam worden geannuleerd. De tijd in april hebben wij hard nodig om de grootste productie Raymonda ten tonele te brengen. Indien de maatregelen het toestaan, zullen we Made in Amsterdam op korte termijn opnieuw programmeren. 

Kaartkopers van Raymonda en Made in Amsterdam hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen via e-mail. Wij willen u bedanken voor uw begrip en geduld en hopen de deuren van het theater snel weer voor u te openen. 

 

Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Op onze pagina met veelgestelde vragen, vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen over de manier waarop wij de huidige coronamaatregelen handhaven in ons theater.