Update 17-02-2022

Tijdens de persconferentie op dinsdag 15 februari werd bekendgemaakt dat per vrijdag 18 februari veel coronamaatregelen komen te vervallen.

Dit betekent voor ons theater dat we per vrijdag 18 februari weer de volledige capaciteit van de zaal mogen benutten. Het houden van 1,5 meter afstand is dan ook niet meer verplicht.

Tot vrijdag 25 februari is het wel nog verplicht om bij de ingang uw coronatoegangsbewijs te laten zien. Ook het dragen van een mondkapje bij verplaatsing is tot dan verplicht. Hierna vervallen ook deze maatregelen.

Update 26-01-2022

Gisteren is in de persconferentie aangekondigd dat, als onderdeel van de versoepelingen van de huidige coronamaatregelen, theaters en concertzalen met ingang van woensdag 26 januari onder voorwaarden weer open mogen. Deze voorwaarden houden onder andere in dat wij als theater een maximum aantal bezoekers mogen ontvangen dat overeenkomt met ongeveer 1/3 van onze maximale capaciteit. Dit vergt veel aanpassingen voor de producties van De Nationale Opera en Het Nationale Ballet. Desalniettemin voelen wij ons verantwoordelijk om juist in deze moeilijke tijden kunst en cultuur te blijven bieden en kunnen wij u, onze bezoekers, een mooi programma aanbieden:

  • De operaproductie Salome, die eerder vanwege de beperkingen werd geannuleerd, wordt in een concertante uitvoering gebracht op 6 februari om 14.00 en op 12 en 14 februari om 19.30. De kaartverkoop voor deze voorstelling start op dinsdag 1 februari om 12.00.
  • Ondanks de beperkte zaalcapaciteit kunnen de voorstellingen die onderdeel zijn van het Opera Forward Festival, dat plaatsvindt van 5 t/m 13 maart, doorgang vinden. Het gaat hierbij om de voorstellingen Eurydice – Die liebenden, blind, Denis & Katya, I have missed you forever en O|A|E. Eurydice – Die liebenden, blind is inmiddels al in verkoop. De kaartverkoop voor de overige drie producties en de rest van de programmering tijdens het festival, start op dinsdag 1 februari om 12.00.
  • Ook Made in Amsterdam van Het Nationale Ballet, dat eerder werd geannuleerd wegens de verplaatsing van Raymonda, gaat door. Naast de twee geplande wereldpremières van Wubkje Kuindersma en Sedrig Verwoert presenteren wij een reprise van Voorbij Gegaan, een intiem en befaamd meesterwerk van Rudi van Dantzig. Stuk voor stuk werken van Hollandse bodem. De voorstelling zal op 20 februari in première gaan en in totaal 6 keer worden uitgevoerd. De kaartverkoop start op vrijdag 28 januari om 12.00.
  • Raymonda, onze eigen, gloednieuwe productie van Marius Petipa’s legendarische ballet, werd eerder al verplaatst naar april van dit jaar en de verkoop werd vanwege de lockdown en het onduidelijke perspectief stilgelegd. Deze verkoop is per direct hervat.

We kunnen niet wachten u weer te verwelkomen in ons theater!

Veelgestelde vragen coronamaatregelen

Op onze pagina met veelgestelde vragen, vindt u de antwoorden op de meestgestelde vragen over de manier waarop wij de huidige coronamaatregelen handhaven in ons theater.