Mané Galoyan
Foto: Lynn Lane

Mané Galoyan

Sopraan

Mané Galoyan studeerde af van de Houston Grand Opera Studio en heeft twee diploma’s van de Yerevan State Komitas Conservatory in Armenië, waar ze in 2013 de winnaar was van de President of the Republic of Armenia Youth Prize.

Galoyan won meerdere internationale competities, zoals de eerste prijs in de 27ste Eleanor McCollum Competition and Concert of Arias with Houston Grand Opera, derde prijs in de XV International Tchaikovsky Competition, vierde prijs in the 6th International Vocal Competition China in Ningbo, derde prijs in the 2017 Dallas Opera Guild Vocal Competition en eerste prijs in the Bibigul Tulegenova International Singing Competition in Kazakhstan.

Naast een breed concertrepertoire dat onder andere Mahler’s 4de symfonie en Pergolesi’s Stabat Mater omvat, zong ze al verschillende belangrijke operarollen zoals de gravin in Le Nozze di Figaro, Gilda in Rigoletto en Violetta Valéry in La Traviata. In seizoen 2021-2022 zal ze opnieuw deel uitmaken van het ensemble van de Deutsche Oper Berlin, waar ze de rollen van Pamina (Die Zauberflöte), Violetta (La traviata), Gilda (Rigoletto) en Corinna (Il viaggio a Reims) op zich zal nemen. Als gastartiest maakte ze bij DNO haar debuut als Violetta in La traviata (2021)

CV