J'Nai Bridges

J'Nai Bridges

Mezzosopraan

De Amerikaanse mezzosopraan J’Nai Bridges staat bekend om haar rijke, donkere, spannende stemgeluid en is op weg een van de meest gevraagde talenten van haar generatie te worden. Een aantal recente hoogtepunten in haar carrière zijn haar debuut bij The Metropolitan Opera als Nefertiti in Philip Glass’ opera Akhnaten, haar debuut bij Washington National Opera als Dalila in Samson et Dalila, haar uitverkochte Carnegie Hall Recital-debuut en haar optreden in de rol van Kasturbai in Satyagraha bij de LA Opera.

Bridges maakte haar debuut bij De Nationale Opera in 2019, in de rol van Josefa Segovia in Girls of the Golden West.  Ook zou ze in seizoen 2019-20 de titelrol in Carmen vertolken, maar deze laatste voorstelling werd helaas geannuleerd in verband met de COVID-19 pandemie. In seizoen 20-21 is zij een van de solisten in Donizetti Queens in Concert. 

Bridges behaalde haar Bachelor of Music aan de Manhattan School of Music en haar Master of Music aan het Curtis Institute of Music. Ook heeft ze meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder de prestigieuze Sphinx Medal of Excellence Award in 2018, de Richard Tucker Career Grant en de eerste prijs tijdens de Francisco Viñas International Competition in 2016, de eerste prijs tijdens de Gerda Lissner Competition in 2015 en de Sullivan Foundation Award in 2013.