Viktor&Rolf

Viktor Horsting (1969, Geldrop) en Rolf Snoeren (1969, Dongen) studeerden aan de ArtEZ Fashion Design Arnhem. Na samen aan een afstudeeropdracht te hebben gewerkt, besloten ze op modegebied als duo door te gaan. Daarop vertrekken ze samen naar Parijs en stichtten er een eigen modehuis. Sindsdien presenteren ze daar presenteren al hun, vaak prijswinnende, collecties. In januari 2014 presenteerden Viktor&Rolf hun nieuwe collectie met dansers van Het Nationale Ballet als modellen.
De creaties en installaties van het duo waren in verschillende musea en galerieën te zien, zoals het Museum of Contemporary Art (Tokio, Japan), Visionaire Gallery New York City (Verenigde Staten), het Van Gogh Museum (Amsterdam), het Museé de la mode et du Textile (Parijs) en het Barbican Art Centre (Londen, Verenigd Koninkrijk). Van Lady Gaga, Katy Perry, Doutzen Kroes en Grace Jones is bekend dat zij fan zijn van hun werk.
Het tweetal begeeft zich ook in de wereld van de geuren. Ondertussen blijft hun mode-imperium groeien, met zonnebrillen, schoenen en accessoires. Er zijn inmiddels zes boeken over het duo geschreven, meerdere tentoonstellingen georganiseerd en een documentaire Viktor & Rolf: Because We’re Worth It.

CV