Bijzondere ervaringen

Een optreden op locatie, het bijwonen van een repetitie, exclusieve voorstelling of een op maat gemaakt programma. Zomaar een greep uit onze bijzondere ervaringen.

Nationale Opera & Ballet biedt verschillende mogelijkheden voor een unieke beleving. Hieronder een greep uit de bijzondere ervaringen die wij bieden. Elk programma wordt aan de hand van uw wensen op maat gemaakt. Wij kunnen een kostenindicatie geven aan de hand van een globaal programma, gastenaantal, datum en wensen zoals eten, drinken en entertainment.

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding komt u zowel voor als achter de schermen van het theater. Loop langs het indrukwekkende podium, de coulissen, solistenkleedkamers, ballet- en operastudio’s, rekwisietenatelier, kap- en grimeafdeling en het kostuumatelier. De inhoud van elke rondleiding kan per datum verschillen en is afhankelijk van wat er die dag in het theater gebeurt. Voor rondleidingen op maat, waarin een specifiek onderdeel wordt uitgelicht, kunt u contact met ons opnemen. In de verschillende ateliers kunnen we experts vragen om over hun vakgebied te vertellen en dit te koppelen aan de thematiek die u wilt belichten.

Rekwisiteur

Optreden op locatie

Voor exclusieve gelegenheden kunnen onze dansers en/of zangers een optreden op locatie verzorgen. Denk bijvoorbeeld aan de opening van een nieuw kantoor, de viering van uw jubileum, een bijzonder evenement of een feestelijke gelegenheid. Het is mogelijk om delen uit bestaande balletten of opera’s op te voeren of speciaal voor de gelegenheid werk te laten creëren. De prijs van een optreden op locatie is afhankelijk van de duur, de stukken, het aantal dansers en aanwezige faciliteiten.

balletoptreden in vliegtuigloods

Exclusieve voorstelling

Een exclusieve voorstelling van Het Nationale Ballet of De Nationale Opera. Het gehele theater alleen voor uw genodigden. Een uitvoering van een van onze veelzijdige producties of een op maat gemaakt programma passend bij uw doelstellingen. De avond wordt compleet verzorgd inclusief volledig verzorgde ontvangst, pauze en receptie in onze aangrenzende foyers.

Cinderella

Workshops & Trainingen

Nationale Opera & Ballet organiseert diverse trainingen en workshops voor bedrijven waarbij overeenkomsten worden gezocht tussen het bedrijfsleven en onze kunstvormen. Thema’s als leiderschap, presentatie, houding en stemgebruik, communicatie en samenwerken komen hierbij aan de orde. Inspireer uw deelnemers door een rondleiding achter de schermen te organiseren of bezoek een repetitie. Een passend programma met sprekers van Nationale Opera & Ballet en eventueel gastsprekers wordt in goed overleg samengesteld.

Workshops en trainingen kunnen ook op locatie worden georganiseerd.

Workshop

Bijwonen repetitie

Dagelijks trainen de dansers en zangers met passie, discipline en overgave om op wereldniveau te presteren. Een repetitie of training bijwonen is een bijzondere ervaring waarbij u van heel dichtbij ziet wat er bij hun werk en dagelijkse training komt kijken. Het samenstellen van een programma gebeurt altijd op maat, waarbij uw wensen en het waarborgen van de kwaliteit van de voorstellingen en dansers en zangers centraal staan.

Open repetitie

Bijwonen Masterclass

In een masterclass zijn gasten getuige van een opera of ballet in wording. U bent onderdeel van een intiem en creatief proces waarin onze creatives samen met onze dansers of zangers een nieuw werk repeteren. Normaal gesproken is dit proces verborgen voor het publiek. Tijdens de masterclass ervaart u dat ballet en opera topsport zijn. Kwetsbaarheid, kracht, emotie, humor, samenwerking en verbeterpunten worden zichtbaar. Door de uitleg van onze creatives krijgt u bovendien meer inzicht in het maakproces en de betekenis van de productie.

Masterclass

Bijwonen Toneelrepetitie

Het bijwonen van een toneelrepetitie biedt uw gasten de kans om bij het spannende moment aanwezig te zijn waarop dansers/zangers, orkest, decors en kostuums samenkomen na maanden van voorbereiding. De voorstelling is bijna klaar voor publiek. U zit tijdens deze allerlaatste fase in de wording van een productie, tussen de leden van de artistieke staf die de repetitie begeleiden.

Mata Hari

Deze bijzondere ervaringen zijn exclusief voor onze partners.