HNB: De stervende zwaan

Hoe werkt een Fonds op naam?

  • U bouwt een fonds op naam op met een minimale inleg van €50.000. Dat kan in één keer of in vijf jaarlijkse termijnen.

  • In overleg kiest u zelf een doel binnen Het Nationale Ballet waaraan uw geld besteed wordt. Wellicht steunt u bijvoorbeeld graag onze wereldpremières, wilt u jonge dansers extra stimuleren, of wilt u eraan bijdragen dat jongeren kennismaken met klassiek ballet.

  • Het Nationale Ballet zorgt voor de financiële administratie en zorgt dat uw geld goed besteed wordt. Natuurlijk houden wij u nauwgezet op de hoogte.

  • Een fonds op naam is financieel aantrekkelijk: Het fiscale voordeel kan oplopen tot 58%. Door belastingvoordeel kost de gift u netto in het gunstigste geval €4.150 per jaar.

  • U kunt het fonds uw eigen naam, of die van een (overleden) dierbare geven. Of we kiezen in overleg een naam die verwijst naar datgene wat het fonds mogelijk maakt, zoals ‘Het Kostuumfonds’.

  • U geniet bijzondere en exclusieve privileges bij Het Nationale Ballet. Zo kunnen we een optreden verzorgen op een locatie naar keuze en houdt de directie u persoonlijk op de hoogte van ontwikkelingen binnen Het Nationale Ballet. U bent automatisch lid van een van de Geefkringen van Het Nationale Ballet. Afhankelijk van de hoogte van uw bijdrage geniet u van de privileges van een Geefkring-Solist of Prima Ballerina met de bijbehorende voordelen.

Neem contact op

Wij gaan graag met u in gesprek
Nadja van Deursen
Nadja van Deursen
Manager Particuliere Fondsenwerving Het Nationale Ballet