Nationale Opera & Ballet creëert, produceert en presenteert zowel traditionele als vernieuwende opera- en balletproducties van topkwaliteit. Om nieuwe generaties kunstenaars te stimuleren en de belangstelling en het draagvlak voor opera en ballet te vergroten, worden naast de reguliere voorstellingen ambitieuze projecten ontwikkeld om een breed opera- en balletrepertoire verder te ontwikkelen. Enkele voorbeelden van projecten waar diverse fondsen en (familie)stichtingen aan bijdragen staan hier beschreven.

Junior Company: Unboxing Ballet 2

Junior Company

Met de oprichting van de Junior Company in 2013 is Het Nationale Ballet uitgegroeid tot dé springplank voor jonge dansers. Hiermee wordt een brug geslagen tussen de professionele opleiding van de Nationale Balletacademie en Nederlands grootste dansgezelschap.

Opera Studio: Ritratto

De Nationale Opera Studio

De Nationale Opera Studio is een tweejarig programma waarin zeven jonge, getalenteerde zangers en twee repetitoren klaargestoomd worden voor een internationale operacarrière. De Opera Studio combineert workshops en coaching met een breed scala aan professionele ervaringen.

Opera Forward Festival

Opera Forward Festival

Elk jaar verrast Opera Forward Festival een divers publiek met wat opera óók kan zijn. Met zowel toonaangevend nieuw werk als een volgende generatie kunstenaars verkent OFF de toekomst van opera en wordt er een brug geslagen tussen jong talent en gevestigde namen.

Meer informatie?
Neem contact op
Rosa Haker
Rosa Haker
Manager Fondsen