Pedro Beriso
Marcel Lennartz

Pedro Beriso

Muzikaal leider

Pedro Bariso, geboren in Spanje in 1987, volgde zijn opleiding tot pianist, zanger en dirigent (summa cum laude) aan het ESMuC in Barcelona. Hij specialiseerde zich in operarepertoire en lyrische dictie in de National Opera Studio in Londen, met beurzen van de Amar-Franses & Foster-Jenkins Foundation en Royal Opera House-Covent Garden. Daarnaast maakte hij deel uit van de International Opera Studio in Opernhaus Zürich tijdens de seizoenen 14/15/16. Hij heeft meerdere malen samengewerkt met het Gran Teatre del Liceu in Barcelona en hij is een terugkerende gast in het Glyndebourne Opera Festival in het Verenigd Koninkrijk, als pianist en zangcoach.

Met meer dan 50 operatitels op zijn repertoire heeft hij de kans gehad om nauw samen te werken met dirigenten als Maurizio Benini, Richard Bonynge, Philippe Herreweghe, Trevor Pinnock, Enrique Mazzola, Fabio Luisi en Robin Ticciati. Hij begeleidde masterclasses en stemlessen van Carlos Chausson, Neil Shicoff, Angelika Kirschlager, Ann Murray, Brigitte Fassbaender en Kiri te Kanawa.

In 2016 werd hij als pianist vaste muziekmedewerker van het Opera Ballet Vlaanderen in Antwerpen en Gent, waar hij ook debuteerde als dirigent in Così fan tutte en Mozart Concert Arias, beide creaties van Anne Teresa De Keersmaeker. Pedro is ook docent en vocal coach in de Internationale Opera Academie in Gent en in de Internationale Opera Studio (Nationale Opera) in Amsterdam. In 2022 werkte Pedro samen met de Franse sopraanster Julie Fuchs als muzikaal adviseur voor haar recent verschenen album Amadè (Sony Music). Hiervoor selecteerde hij het repertoire, bewerkte en arrangeerde hij verschillende onbekende stukken van Mozart.

Momenteel bereidt hij zijn debuut voor de Salzburger Festspiele 2023 voor, waar hij als Principal Vocal Coach en continuospeler zal optreden in een nieuwe productie van Le Nozze di Figaro, met de Wiener Philharmoniker en maestro Raphaël Pichon.

In maart 2023 dirigeert hij zijn eigen arrangementen voor de creatie Ändere die Welt, met op revoluties geïnspireerde muziek, voor het Opera Forward Festival van De Nationale Opera in Amsterdam.

CV