ZING MEE!

Groeten uit Blijfthuizië

10 juli 2020 | Speciaal voor iedereen die zijn verre vakantieplannen heeft moeten afblazen, hebben we een zonnige, muzikale vakantiegroet gemaakt. Kijk, zing mee en je humeur klaart vanzelf op!

Warming-up

Hanne van de Vrie, de dirigente van ons kinderkoor Operahelden, helpt je met het opwarmen van je stem en je lichaam.

 

Samen zingen voor de maan

20 mei | Nét voor de wereldpremière van Een lied voor de maan ging Nederland op slot. En dus bleef deze prachtige opera van componist Mathilde Wantenaar ongehoord en ongezien. Natuurlijk laten we het daar niet bij zitten. De voorstelling komt terug, al kunnen we nu nog niet zeggen wanneer precies.

Omdat we zo graag nu al iets van deze opera delen, vroegen we samen met onze coproducent Opera Zuid aan verschillende kinderkoren om mee te zingen met een fragment uit de opera.

Een lied voor de maan is gebaseerd op een boek van Toon Tellegen, over de mol die bedenkt dat de maan daar boven aan de hemel vast erg eenzaam is, en besluit een lied te schrijven om hem op te vrolijken. Kijk en luister mee hoe kinderen uit heel Nederland thuis en toch samen dit lied ten gehore brengen!

Met veel dank aan dirigent Hanne van de Vrie, de deelnemers, Limburgse Koorschool en alle deelnemende koren van het Kinderkorenfestival van De Nationale Opera.

 

 

Zet je ramen open en zing mee

28 april | Als je bij Nationale Opera en Ballet een theatrale rondleiding volgt, is de kans heel groot dat je zomaar ineens uit volle borst meezingt met een operazangeres. Ons gebouw is nu even gesloten, maar meezingen kan nog steeds!

Zangeres en rondleider Jannelieke Schmidt heeft voor jullie een speciale corona versie gemaakt van het ‘zigeunerkoor’ uit Il Trovatore van Verdi. Luister maar, zet alles open en zing lekker mee!

 

 

Zingen als een zeeman

21 april | Weet jij wat een ‘shanty’ is? Dat is een zeemanslied: een lied dat de bemanning van een schip zingt tijdens het zware werk op zee.

In de voorstelling Hondenhartje die wij een paar jaar geleden speelden in onze zaal, zat zo’n shanty. De hele bemanning van een schip zong het lied, en aan het slot zong zelfs de hele zaal mee! De namen van deze mannen hoor je erin terug, en aan het eind hoor je dat ze door de plastic zee varen. Kun jij vertellen wat dat is?

 

 

Houd de knutselpagina op deze website in de gaten, want binnenkort plaatsen we daar een leuke knutselopdracht om van oud plastic nieuwe dingen te maken!

How to Wilhelmus?

14 april | Koningsdag komt er weer aan. En ook al zullen we het dit jaar zonder koningsspelen, vrijmarkt en feestjes op straat moeten doen, het Wilhelmus zingen kan natuurlijk nog steeds!

Wij maakten een mooie website met allerlei informatie over het Nederlandse volkslied, én een heel leuk onderdeel waar je zelf je eigen versie kunt mixen. Ontdek het hier en zing met ons mee! 

Ontdek het Wilhelmus

Direct je eigen versie mixen

 

 

Zing vrolijk, zing droevig

9 april | Je ziet zangeres, workshopleider en operadocente Jannelieke Schmidt die de bewegingen met je instudeert, een gedeelte van het liedje met je zingt, en daarna hoor je haar het hele liedje zingen. Zing maar mee wat je kent!

 

Op de achtergrond hoor je de zangeressen van Wishful Singing, en Bert van den Brink op piano.

Het lied van de mol

1 april | Dit keer een liedje geschikt voor kinderen uit groep 1 t/m 4, maar ouders en oudere broers en zussen kunnen natuurlijk ook meedoen! 

Dit lied komt uit de opera Een lied voor de maan van componiste Mathilde Wantenaar. De opera gaat over de mol die denkt dat de maan daar boven in de lucht vast erg eenzaam is. Hij schrijft een lied om de maan op te vrolijken. De opera is gebaseerd op dit mooie boek van Toon Tellegen.

Eigenlijk hadden we de opera dit voorjaar willen spelen, maar helaas kan dat nu niet. We hopen de voorstelling snel weer te kunnen laten zien, maar tot die tijd kun je alvast meezingen met het lied van de mol!

 

Je hoort zangeressen Frederike Palmen en Jannelieke Schmidt en op piano Charlie Bo Meijering

Wat ik ook worden mag

25 maart | Het onderstaande liedje komt uit de opera De jongen die te snel groeide van Gian Carlo Menotti. Deze familie-opera gaat over een jongen die veel groter is dan zijn nieuwe klasgenoten. Eerst wordt hij daar erg mee  gepest, maar langzaam ontdekt hij dat anders zijn niet altijd een nadeel is. Samen met zijn juf en de hele klas zingt hij dit lied.

Wil je de hele voorstelling zien? Op zondag 10 mei streamt Nieuw Vocaal Amsterdam de voorstelling via Facebook en Instagram

 

Download hier de bladmuziek