DANS MEE!

< Terug

Zo lang ons theater gesloten is vanwege de uitbraak van het coronavirus, plaatsen wij hier filmpjes waarmee je zelf, veilig thuis, met ons mee kunt dansen. 

Natuurlijk kun je jezelf opnemen terwijl je meedanst en die video delen via bijvoorbeeld Instagram of Facebook (alleen als je ouders dat goed vinden!). Tag ons dan via #nationaleoperaballet.

Blijf deze pagina in de gaten houden; we plaatsen regelmatig nieuwe video's.

Veel plezier!

Warming-up

Voordat je aan het dansen gaat, is het goed om je lichaam op te warmen. En je kunt die warming-up natuurlijk ook gebruiken als gezond begin van je dag! 

WARMING-UP (1)
Met Marley Braaf, dansdocent voor de educatieve projecten van Het Nationale Ballet.
WARMING-UP (2)
Met dansdocente Florianne Dobrowolski.

Het zwanenmeer

7 mei | Het zwanenmeer is misschien wel het meest bekende ballet ter wereld. Vanaf zaterdag aanstaande kun je dit prachtige ballet online bij ons bekijken.

Ter gelegenheid hiervan delen we graag nogmaals onderstaande video met jullie. We hebben een dans gemaakt waarin allerlei bewegingen uit het Zwanenmeer voorbij komen. Heb je zin om mee te doen? Kijk goed en probeer het maar onder de knie te krijgen!

 

 

Dans mee met Coppelia

 

30 april | Je kunt bij ons online balletvoorstellingen bekijken. Tot zaterdag 2 mei staat de voorstelling Coppelia online. Bekijk de voorstelling hier.

Wil je zelf meedansen? Dat kan natuurlijk ook. Hieronder vind je een filmpje waarin je mee kan dansen met dansdocenten Cecile van de Idsert, Sam Bergsma en Rissy Boon.
In de dans zien jullie de hoekige bewegingen van de pop Coppelia. Af en toe geeft ze een handkus in de lucht.
De muziek is van Ludwig Minkus en dit deel heet de Mazurka. Een Mazurka- uit de provincie Mazur- is een oude volksdans uit Polen. Het accent ligt op de eerste tel.

 

Doe je mee? 

 

 

#Danschallenge - Kleine sprongetjes

23 april | Skyler Martin en Qian Liu leren je kleine sprongetjes in de danschallenge van vandaag. Springen jullie mee? 

 

Cinderella

16 april | Het ballet Cinderella vertelt het sprookje van Assepoester. Bekijk hier een animatiefilmpje van het verhaal. We hebben allerlei momenten uit de voorstelling verzameld in een korte dans die je met ons mee kunt doen!

De dans begint met de bewegingen van de twee stiefzusjes die steeds commando’s geven aan Cinderella. Je ziet hoe Cinderella haar stofdoek uitschudt. Daarna zie je hoe ze droomt van haar mooie prins met wie ze heeft gedanst. En tot slot zie je de wijzers van de klok die haar waarschuwen dat het bijna twaalf uur is!

Dans je mee?

Je ziet dansdocenten Rissy Boon en Laura Kool. De muziek van van Sergej Prokofjev.

#Danschallenge - Pirouette

Pirouette by Edo Wijnen

Today is the day to perfect your pirouette! In this video soloist @edowijnen explains this famous move. Spin around and share your version of the 'pirouette', mentioning by tagging us! Show us what you got!

 

Notenkraker & muizenkoning

8 april | Vanaf zaterdag 11 april kun je op onze website de voorstelling Notenkraker & Muizenkoning bekijken. Wij nodigen je uit om met ons mee te dansen op een van de nummers uit het ballet: de Russische dans.

Het meisje Cara krijgt van haar geheimzinnige oom Drosselmeyer een houten Notenkrakerpop cadeau. In Clara’s dromen verandert de pop in een echte prins. Helaas worden ze bedreigd door de jaloerse Muizenkoning en om hem te ontvluchten springen Clara en haar prins in de toverlantaarn van oom Drosselmeyer. Ze maken een grote wereldreis langs allemaal landen totdat… Clara weer veilig in haar bed wakker wordt!

Als je niet kunt wachten tot zaterdag kijk dan hier vast de animatie van Notenkraker & Muizenkoning, gemaakt door Nicolien Opdam / Animatiewerkplaats.

Maar voor nu: dans mee op de muziek van de Russische dans, met dansdocente Rissy Boon (links) en Gabriela Acosta Camacho (rechts). 

Don Quichot

2 april | Don Quichot (die naam spreek je uit als Don Kiesjot) is een echte dromer die graag boeken leest over ridderverhalen. Hij leest over de mooie jonkvrouw Dulcinea en bedenkt een plan: samen met zijn buurman Sancho Panza gaat hij naar haar op zoek. Ze maken de gekste dingen mee. Kijk hier naar een filmpje over de avonturen die de twee beleven.

Vanaf zaterdag 4 april kun je de balletvoorstelling over de avonturen van Don Quichot online bekijken. Maar je kunt nu alvast meedansen op muziek uit het ballet. Bekijk het filmpje hieronder en dans en klap mee met dansdocent Laura Kool!

 

 

#Danschallenge - Pas de chat

Pirouette by Edo Wijnen

Do you accept our #dancechallenge?In this video soloist Martin ten Kortenaar explains the famous ballet jump ‘pas de chat’. Release your inner ‘cat’ and upload your version of the 'pas de chat', mentioning #dancechallenge and don’t forget to tag us! Let us be amazed!