Practice at home

Tuturial 7 - ballet basics

In deze Tuturial legt Wendeline Wijkstra, danser van het Corps de Ballet, de vijf posities van de voeten in het ballet uit. Ze geeft je tips om jezelf te verbeteren.

 

 

Tuturial 6 - Valse

Dit is voorlopig de laatste #tuturial! Deze keer helpt Wendeline Wijkstra je met de Pas de Valse, een danspas waarbij alles draait om de muzikaliteit. Voor deze danspas heb je geen barre nodig maar zorg dat je genoeg ruimte hebt om te oefenen en wees voorzichtig! 

 

Facebook livestream balletles

 

BALLET BARRE 11 - ERNST MEISNER

Dit is de allerlaatste balletles van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Tover je huis nog één keer om tot een balletstudio! 

 

Dansers laten jullie hun dagelijkse workout routine zien

 

Ballet barre 10 - Ernst Meisner

Het is al weer tijd voor de een na laatste balletles van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano.  Tover je huis om tot je eigen balletstudio en doe mee!

Tuturial 5: de perfecte promenade

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Tuturial! Deze week laat Wendeline Wijkstra zien hoe je de perfecte Promenade kunt doen. Een Promenade is een langzame pirouette en een handige evenwichtsoefening. Je hebt hier geen barre voor nodig. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt en wees voorzichtig. 

 

Facebook livesteam balletles

 

Center les 3 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor een center les van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Zorg dat je spieren goed zijn opgewarmd en tot zo!

 

BALLET BARRE 9 - ERNST MEISNER

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Om 11 uur start hier de balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.

 

 

 

Tuturial 4 - Rond de jambe

Het is weer tijd voor een nieuwe #tuturial! In deze tuturials leer je verschillende ballet poses en oefeningen. Danseres Wendeline Wijkstra laat je een oefening zien die je thuis kunt oefenen. Deze keer laat ze zien hoe je een perfecte Rond de jambe uitvoert. Deel jouw versie van de Rond de jambe.

 

Online balletles playlist

We hebben een Youtube-playlist aangemaakt van al onze online balletlessen en tuturials met meer dan 6 uur aan oefenmateriaal! Dansen jullie mee?

 

Center les 2 - Ernst Meisner

We beginnen Koningsdag met een les! Om 11:00 is het namelijk weer tijd voor een center les van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Doe je weer mee?

 

Ballet Barre 8 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Doe je weer mee?

 

Tuturial 3 - Tombé Pas de bourée

Het is vandaag weer donderdag en dus tijd voor een nieuwe #tuturial! Deze week helpt Wendeline Wijkstra je met de Tombé Pas de bourée. Vanuit de Tombé Pas de bourée kun je bijna alle danspassen doen en daarom is deze pas erg handig om goed onder de knie te hebben. Deel jouw versie van de Tombé Pas de bourée door ons te taggen. We zijn benieuwd! Wees voorzichtig!

 

Facebook livestream balletles

 

Center les 1 - Ernst Meisner

Op veler verzoek een center les! We horen graag van jullie, dus blijf je feedback delen. Je kunt de les van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano op ons YouTube-kanaal op elk gewenst moment beginnen. Maar vergeet niet eerst wat te strekken. Tot zo!

 

Ballet barre 7 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Doe je weer mee? Zo ja, stuur dan na de les een foto van jouw omgetoverde huis naar balletstudio naar ons. Vinden we leuk!

 

TUTUrial 2 - Arabesque en Attitude

Het is vandaag donderdag en dus tijd voor een nieuwe #TUTUrial! Deze week helpt Wendeline Wijkstra je met de Arabesque en de Attitude. Deel jouw versie van de Arabesque en de Attitude door ons te taggen. We zijn benieuwd!

 

Facebook livestream balletles

 

Ballet barre 6 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Tover je huis om tot je eigen balletstudio en doe mee! Tot zo!

 

Ballet barre 5 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Tover je huis om tot je eigen balletstudio en doe mee! Tot zo!

 

TUTUrial 1 - tendu

Vanaf vandaag delen wij elke donderdag een nieuwe TUTUrial. In deze video’s legt danseres Wendeline Wijkstra een danspas uit die je thuis kunt oefenen! We beginnen met de o zo belangrijke 'Tendu'. Ga er met een gestrekt been in ;) en deel jouw versie van de ‘tendu’ door ons te taggen. We zijn benieuwd!

 

Facebook livestream balletles

We zijn live tijdens een balletles met al onze dansers vanuit hun huis! Doe gezellig mee of kijk mee, geniet ervan en blijf veilig.

 

Balletles: Barre Ballet - Ernst Meisner

Het is weer tijd voor de ballet barre met Ernst Meisner op ons YouTube-kanaal. Samen met de dansers van Het Nationale Ballet! Kun je ook zien hoe zij een online les ervaren. Tover een stoel om tot een barre, trek comfortabele kleren aan en begin maar vast te stretchen.

 

Balletles: Barre Ballet - Ernst Meisner

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Om 11 uur start hier de derde balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.

 

Balletles: Barre Ballet - Ernst Meisner

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Hiet start de tweede balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.

 

Dansers trainen thuis: Luiza Bertho

Danseres Luiza Bertho deelt in deze video haar thuistraining met jullie. Altijd al willen weten hoe een professionele danseres zich opwarmt voor repetities, lessen en voorstellingen? Spring op je mat en transformeer je keuken tot een sportschool.

 

Balletles: Barre Ballet - Ernst Meisner 

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Hier start de eerste balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.