Keep on dancing

DONDERDAG 21 MEI

Bekijk Making of Mata Hari

Het ballet Mata Hari is tot zaterdag 6 juni te zien op ons online platform en de vijf-delige YouTube-serie ‘Making of Mata Hari’ is de perfecte voorbereiding. Sylvana Simons neemt je mee achter de schermen van Het Nationale Ballet en volgt het creatie-proces van dit ballet. Kijk mee in de balletstudio's, ontmoet de ontwerpers, ontdek hoe de muziek tot stand is gekomen en zie hoe het iconische verhaal van Mata Hari tot leven is gebracht.

Bekijk 'Making of Mata Hari' hier:

ZONDAG 17 MEI

GENTLY QUIET - SOLO'S in verlaten AMSTERDAM

VRIJDAG 15 MEI

Voorzichtig terug naar het theater

DONDERDAG 14 MEI

Tuturial 6 - Valse

Vandaag is het tijd voor de voorlopig laatste #tuturial en we horen graag jouw mening! Deze week helpt Wendeline Wijkstra je met de Pas de Valse, een danspas waarbij alles draait om de muzikaliteit. Voor deze danspas heb je geen barre nodig maar zorg dat je genoeg ruimte hebt om te oefenen en wees voorzichtig! Laat ons weten wat jij in een nieuwe series Tuturials zou willen leren. We zijn benieuwd!

WOENSDAG 13 MEI

Aankondiging Part Two: Ted Brandsen in gesprek met Hans van Manen

 

 

Facebook livestream balletles

We zijn voor de laatste keer live tijdens een balletles met onze dansers vanuit hun huis! Doe gezellig mee of kijk mee, geniet ervan en blijf veilig. Zin in meer balletlessen om thuis te doen? Hier vind je een hele playlist: fb-onlineballetclasses

DINSDAG 12 MEI

Het Zwanenmeer online tot 23 mei!

MAANDAG 11 MEI

BALLET BARRE 11 - ERNST MEISNER

Dit is de allerlaatste balletles van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Tover je huis nog één keer om tot een balletstudio! 

ZONDAG 10 MEI

Dansers laten jullie hun dagelijkse workout routine zien

VRIJDAG 8 MEI

Ballet barre 10 - Ernst Meisner

Het is al weer tijd voor de een na laatste balletles van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano.  Tover je huis om tot je eigen balletstudio en doe mee! 

 

DONDERDAG 8 MEI

Tuturial 5: de perfecte promenade

Het is weer donderdag en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe Tuturial! Deze week laat Wendeline Wijkstra zien hoe je de perfecte Promenade kunt doen. Een Promenade is een langzame pirouette en een handige evenwichtsoefening. Je hebt hier geen barre voor nodig. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt en wees voorzichtig. 

WOENSDAG 6 MEI

Facebook livestream balletles

DINSDAG 5 MEI

Het Zwanenmeer online: eerste solist James Stout nodigt u uit mee te kijken.

MAANDAG 4 MEI

Center les 3 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor een center les van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Zorg dat je spieren goed zijn opgewarmd en tot zo!

ZONDAG 3 MEI

#dancersathome - Remi Wörtmeyer

Eerste solist en choreograaf Remi Wörtmeyer is een kunstenaar in hart en nieren. Naast het creëren van choreografieën en dansen op het hoogste niveau, maakt Remi namelijk ook hele mooie kostuums en kunstwerken. Bekijk hier hoe Remi te werk gaat.

VRIJDAG 1 MEI

Ballet barre 9 - Ernst Meisner

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Om 11 uur start hier de balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.

DONDERDAG 30 APRIL 

Tuturial 4 - Rond de jambe

Het is weer tijd voor een nieuwe #tuturial! In deze tuturials leer je verschillende ballet poses en oefeningen. Danseres Wendeline Wijkstra laat je een oefening zien die je thuis kunt oefenen. Deze keer laat ze zien hoe je een perfecte Rond de jambe uitvoert. Deel jouw versie van de Rond de jambe.

WOENSDAG 29 APRIL

Online balletles playlist

We hebben een Youtube-playlist aangemaakt van al onze online balletlessen en tuturials met meer dan 6 uur aan oefenmateriaal! Dansen jullie mee?

DINSDAG 28 APRIL

Hans van Manen: Part One online

MAANDAG 27 APRIL

Center les 2 - Ernst Meisner

We beginnen Koningsdag met een les! Om 11:00 is het namelijk weer tijd voor een center les van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Doe je weer mee?

 

Royal memory game

Gefeliciteerd Koning Willem-Alexander en fijne koningsdag iedereen! De koning is alweer een jaartje ouder, tijd om zijn en jouw geheugen te testen! Weet jij binnen de tijd al deze ballet-royals te matchen? Speel hier onze koninklijke memory game en test je geheugen!

Speel de game

ZONDAG 26 APRIL

#dancersathome - Alexandria Marx

VRIJDAG 24 APRIL

Ballet Barre 8 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Doe je weer mee?

DONDERDAG 23 APRIL

Tuturial 3 - Tombé Pas de bourée

Het is vandaag weer donderdag en dus tijd voor een nieuwe #tuturial! Deze week helpt Wendeline Wijkstra je met de Tombé Pas de bourée. Vanuit de Tombé Pas de bourée kun je bijna alle danspassen doen en daarom is deze pas erg handig om goed onder de knie te hebben. Deel jouw versie van de Tombé Pas de bourée door ons te taggen. We zijn benieuwd! Wees voorzichtig!

WOENSDAG 22 APRIL

Dansers tonen nieuwe choreografie vanuit hun huis

Hou vol. Danseres en choreograaf Milena Sidorova heeft een choreografie gemaakt, geïnspireerd op de moeilijke situatie waarin we ons allemaal bevinden. Samen met de dansers van Het Nationale Ballet presenteert zij haar choreografie ‘Hold On’, vernoemd naar het nummer waarop gedanst wordt van de band Di-rect. We hopen dat dit ballet je hoop, afleiding en steun geeft. Dat je binnen blijft, veilig bent en blijft dansen. We missen jullie.

 

Facebook livestream balletles

DINSDAG 21 APRIL

Coppelia online

 

Puzzel The Sleeping Beauty

Ben jij ook nog zo aan het nagenieten van de online stream van The Sleeping Beauty? Dan hebben wij goed nieuws! Voor iedereen die er niet genoeg van kan krijgen hebben wij nu ook The Sleeping Beauty puzzel gemaakt. Lukt het jou om alle puzzelstukjes binnen de tijd op de juiste plek in de foto te plaatsen? De stream is tot en met 25 april hier te bekijken op onze website.

Speel de game

MAANDAG 20 APRIL

Center les 1 - Ernst Meisner

Op veler verzoek is het vandaag tijd voor een center les! We horen graag van jullie, dus blijf je feedback delen. Om 11:00 begint de les van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano op ons YouTube-kanaal. Begin maar alvast met strekken en tot zo!

ZONDAG 19 APRIL

#dancersathome - Daniel Montero Real

VRIJDAG 17 APRIL

Making-of barre en vloeren

Omdat de studio’s van Het Nationale Ballet op dit moment gesloten zijn, brengen wij de studio naar onze dansers toe. De afgelopen weken heeft onze rekwisieten afdeling hard gewerkt om barres en vloeren te maken voor al onze dansers. Op die manier kunnen onze dansers toch nog dansen en trainen, maar dan in hun eigen huis.

 

Ballet barre 7 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Doe je weer mee? Zo ja, stuur dan na de les een foto van jouw omgetoverde huis naar balletstudio naar ons. Vinden we leuk!

DONDERDAG 16 APRIL

TUTUrial 2 - Arabesque & Attitude

Het is vandaag donderdag en dus tijd voor een nieuwe #TUTUrial! Deze week helpt Wendeline Wijkstra je met de Arabesque en de Attitude. Deel jouw versie van de Arabesque en de Attitude door ons te taggen. We zijn benieuwd!

 

Bloed, Zweet & Blaren online

Bekijk de serie

WOENSDAG 15 APRIL

The Sleeping Beauty

Facebook livestream balletles

DINSDAG 14 APRIL

BALLERINA DANCES IN EMPTY STREETS OF AMSTERDAM

 

Ballerina dances in the empty streets of Amsterdam

Hou vol. In afstand zullen we elkaar op nieuwe manieren vinden. Niets kan ons stoppen schoonheid, mededogen en liefde te tonen. Blijf muziek maken, blijf dansen en bovenal: blijf veilig. ❤️ #artconnectsusall #keepondancing Dit speciale project is gemaakt door filmmaker Sasho Pramatarov, featuring Marc Daniel van Biemen en Floor Eimers, op nieuwe muziek van Bob Zimmerman. . . . . . . . . Stay strong. In distance we will find each other in new ways. Nothing can stop us from showing beauty, kindness and love. Keep dancing and stay safe. Director: Sasho Pramatarov Dance: Floor Eimers (Het Nationale Ballet Violist: Marc Daniel van Biemen (Het Koninklijk Concertgebouworkest) Composer: Bob Zimmerman Location: Het Concertgebouw

Geplaatst door Het Nationale Ballet - Dutch National Ballet op Dinsdag 14 april 2020

 

#DANCERSATHOME

MAANDAG 13 APRIL

Ballet barre 6 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Tover je huis om tot je eigen balletstudio en doe mee! Tot zo!

VRIJDAG 10 APRIL

Ballet barre 5 - Ernst Meisner

Om 11:00 is het weer tijd voor de ballet barre van Ernst Meisner met Rex Lobo achter de piano. Tover je huis om tot je eigen balletstudio en doe mee! Tot zo!

DONDERDAG 9 APRIL

TUTUrial 1 - tendu

Vanaf vandaag delen wij elke donderdag een nieuwe TUTUrial. In deze video’s legt danseres Wendeline Wijkstra een danspas uit die je thuis kunt oefenen! We beginnen met de o zo belangrijke 'Tendu'. Ga er met een gestrekt been in ;) en deel jouw versie van de ‘tendu’ door ons te taggen. We zijn benieuwd!

WOENSDAG 8 APRIL

Ballet quiz

Hoeveel weet jij van ballet? Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben wij speciaal voor het hele gezin een quiz gemaakt! In deze quiz kun je je kennis over ballet testen en er misschien nog het een en ander van opsteken. Succes!

Speel de quiz

 

Facebook livestream balletles

We zijn live tijdens een balletles met al onze dansers vanuit hun huis! Doe gezellig mee of kijk mee, geniet ervan en blijf veilig.

DINSDAG 7 APRIL

Toer van Schayk nodigt je uit voor Notenkraker & Muizenkoning

Aanstaande zaterdag 11 april om 19:00 streamen wij de voorstelling Notenkraker & Muizenkoning op ons online platform. Van Schayk heeft samen met Wayne Eagling het aloude Notenkraker-verhaal omgedoopt tot een oer-Hollandse productie, die je ongemerkt meevoert naar de feestelijke fantasiewereld van Clara. Met wie ga jij kijken naar deze balletklassieker?

MAANDAG 6 APRIL

Ballet barre 4 - Ernst Meisner

Het is weer tijd voor de ballet barre met Ernst Meisner op ons YouTube-kanaal. Samen met de dansers van Het Nationale Ballet! Kun je ook zien hoe zij een online les ervaren. Tover een stoel om tot een barre, trek comfortabele kleren aan en begin maar vast te stretchen.

VRIJDAG 3 APRIL

Ballet Barre 3 - Ernst Meisner

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Om 11 uur start hier de vierde balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.

DONDERDAG 2 APRIL

#Dancechallenge - Pirouette

 

Pirouette by Edo Wijnen

Vandaag is de perfecte dag om aan jouw pirouette te werken. In deze video legt tweede solist Edo Wijnen de klassieke 'pirouette' uit. Draai in het rond en deel jouw versie van de 'pirouette' door ons te taggen of hem in de comments te zetten. We zijn benieuwd! 

 

WOENSDAG 1 APRIL

Anna Tsygankova nodigt je uit voor Don Quichot

Principal Anna Tsygankova invites to our stream of Don Quichot

Eerste soliste Anna Tsygankova nodigt je uit voor de online stream van Don Quichot aanstaande zaterdag 4 april om 19 uur op ons online platform. Kijk jij mee? https://bit.ly/nob-online . . . . . . . . Principal Anna Tsygankova invites you for the online streaming of Don Quichotte this Saturday, April 4, at 7 pm (CET) on our online platform. Will you tune in? https://bit.ly/nob-online

Geplaatst door Het Nationale Ballet - Dutch National Ballet op Dinsdag 31 maart 2020
 

 

Facebook livestream balletles

We zijn live tijdens een balletles met al onze dansers vanuit hun huis! Doe gezellig mee of kijk mee, geniet ervan en blijf veilig.

ZATERDAG 28 MAART

Don Quichot Puzzel

Op zaterdag 4 april gaan wij het ballet Don Quichot op het online platform streamen! Omdat u nog een week moeten wachten op het ballet, hebben wij alvast een puzzel gemaakt. Lukt het jou om alle puzzelstukjes op de juiste plek in de foto te plaatsen?

Speel de game

VRIJDAG 27 MAART

Ballet barre 2 - Ernst Meisner

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Om 11 uur start hier de tweede balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company.

DONDERDAG 26 MAART

#Dancechallenge - Pas de Chat

Doe je mee aan onze #dancechallenge? In deze video legt tweede solist Martin ten Kortenaar de klassieke 'pas de chat' sprong uit. Laat de kat in jou los en upload jouw versie van de 'pas de chat' onder de hashtag #dancechallenge en vergeet ons niet te taggen! We zijn benieuwd!

WOENSDAG 25 MAART

Dansers trainen thuis: Luiza Bertho

Danseres Luiza Bertho deelt in deze video haar thuistraining met jullie. Altijd al willen weten hoe een professionele danseres zich opwarmt voor repetities, lessen en voorstellingen? Spring op je mat en transformeer je keuken tot een sportschool.

MAANDAG 23 MAART

Ballet barre 1 - Ernst Meisner 

Keep on dancing! Trek wat makkelijks aan en tover uw aanrecht om tot barre. Om 11 uur start hier de balletles van Ernst Meisner, artistiek coördinator van de Junior Company. 

De volgende les start vrijdag 27 maart om 11 uur. De balletlessen worden hier en op ons Youtubekanaal uitgezonden.

Volg online balletles

 

Today at 11 am (CET) we will stream a ballet class on our YouTube-channel Nationale Opera & Ballet with Ernst Meisner,...

Geplaatst door Nationale Opera & Ballet op Maandag 23 maart 2020

 

ZONDAG 22 MAART 

Adagio Hammerklavier - Hans van Manen

Adagio Hammerklavier wordt wereldwijd beschouwd als een van de klassiekers van de twintigste-eeuwse danskunst. Zelf noemt Van Manen de choreografie voor drie paren een ‘ode aan de vertraging’. Geïnspireerd door een adagio uit een pianosonate van Beethoven onderzoekt Van Manen hóe langzaam een beweging kan zijn. Het resultaat omschreef hij ooit als ‘een wiel dat, na een zet, nog nét loopt, nét niet omvalt’.

 

ZATERDAG 21 MAART 

Memory Game Four Seasons

Hoe snel krijgt u de plaatjes bij elkaar? Speel de speciale Four Seasons Memory Game.

Speel de game