De Nationale Opera presenteert

Voices out of Silence Toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti en het Koor van De Nationale Opera

Voorstelling voorbij

Songs of Hope

Tijdsduur 1:00

Van 20 december t/m 17 januari online

Taal Diverse talen

Het Koor van De Nationale Opera en aankomend chef-dirigent Lorenzo Viotti doorbreken de stilte van de tweede lockdown met een sfeervol muzikaal programma. Samen verkennen ze de betekenis van stilte, verstilling en de pure kracht van de menselijke stem. A capella, dus zonder instrumentale begeleiding, vertolkt het koor een gevarieerd repertoire dat reikt van de Renaissance tot in de twintigste eeuw. Online première op 20 december 2020. 

BESTEL UW ONLINE TICKET HIERONDER

 

Voorstelling met chat
 

Beschikbaar van 20 december t/m 17 januari

De kaartverkoop voor Voices out of Silence start op 26 november om 14:00 uur.

Klik hierboven op de knop ‘Ik wil toegang’ en vervolgens nog een keer om Voices out of Silence voor slechts €2,95 te kunnen zien. We vragen u om een eenmalige registratie. Dit duurt minder dan 1 minuut. Het betreft een nieuw account dat losstaat van het account dat u eventueel al heeft bij Nationale Opera & Ballet.
Let op: ververs deze pagina voor de zekerheid, nadat uw betaling is afgerond!
 
Betaling gelukt?

Onthoud goed met welk account u de voorstelling gekocht heeft. U kunt vanaf zondag 20 december 19.00 uur t/m 17 januari 23.59 uur genieten van Voices out of Silence. U kunt de online voorstelling op deze pagina bekijken, nadat u bent ingelogd.

Veelgestelde vragen

Komt u er niet uit? Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld:
Hoe krijg ik toegang tot een betaalde online voorstelling?
Hoe kan ik de voorstelling op mijn televisie bekijken?
Mijn beeld hapert. Wat nu?

Bekijk hier alle vragen en antwoorden

Staat uw vraag er niet tussen? Klik hier voor technische ondersteuning, voor overige vragen stuur een mail naar video.support@operaballet.nl of bel 020 5518 044. De kassa is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en zaterdag van 12.00 tot 15.00Op zon- en feestdagen zijn wij niet in de gelegenheid om vragen te beantwoorden (met uitzondering van zondag 27 december van 12:00 tot 20:00 uur).

Wilt u De Nationale Opera steunen? Meer geven mag altijd via de volgende button:

STEUN ONS

 

 

Hartverwarmend! Ik heb meer dan 1 traantje weg moeten pinken! En wat heerlijk om jullie weer te horen. Ik hoop dat het gauw weer live kan. Dankjulliewel!

Het publiek over Voices out of Silence

Teaser Voices out of Silence

Lorenzo Viotti

De Zwitser Lorenzo Viotti wordt per september 2021 chef-dirigent van De Nationale Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij maakte bij De Nationale Opera eerder een glansrijk debuut met een double bill van de verismo-klassiekers Pagliacci en Cavalleria rusticana. Nu vervoegt hij zich in deze complexe tijd bij ons om met het Koor een heel ander, veel ingetogener, muzikaal universum te verkennen. A capella, dus zonder orkest, leert onze toekomstige chef 'zijn' koor kennen.

Van Carlo Gesualdo tot Benjamin Britten

Lorenzo Viotti en Ching-Lien Wu, de artistiek leider van ons koor, hebben een veelomvattend programma samengesteld. Op het programma staan koorstukken van onder meer Carlo Gesualdo, Igor Stravinsky, Samuel Barber, Benjamin Britten en Francis Poulenc.

Bekijk het muzikale programma

 

Diepe schoonheid, prachtige enscenering, ontroerend en tegelijk vreugdevol. Heel erg bedankt, fijne dagen!

Het publiek over Voices out of Silence

    wo 23 dec NRC, 2020

    “Viotti en DNO-koor steken een hart onder de riem in barre tijden”

    wo 23 dec Het Parool, 2020

    “De tranen springen je in de ogen”

Geniet in dit voorproefje van Voices out of Silence van Sergej Rachmaninovs Vesper no. 6
© Marco Borggreve
© Marco Borggreve
© Marco Borggreve
© Marco Borggreve
© Marco Borggreve

Team, Cast en Koor

Muzikale leiding
Lorenzo Viotti
Videoregie en montage
Bas van Oort
Mise-en-espace
Frans Willem de Haas
Belichting
Cor van den Brink
Koor
Koor van De Nationale Opera
Instudering
Ching-Lien Wu
Assistenten Koor
Ad Broeksteeg
Klaas-Jan de Groot

Lorenzo Viotti

Lorenzo Viotti is met ingang van seizoen 2021-2022 chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera. De dirigent met de Zwitserse en Franse nationaliteit neemt het stokje over van Marc Albrecht. Hij heeft enkele grote directieconcoursen op zijn naam staan met als hoogtepunt in 2015 de Nestlé Young Conductors Award van de Salzburger Festspiele. In 2017 werd hij uitgeroepen tot de ‘beste nieuwkomer’ tijdens de International Opera Awards. Momenteel is hij chef-dirigent bij het Gulbenkian Orkest in Lissabon.