Campagnebeeld Live
Foto: Bart Hess

Wegens groot succes extra voorstelling 'live'

14 september 2020

Wegens groot succes danst Het Nationale Ballet op dinsdag 22 september een extra voorstelling van het legendarische ballet Live van Hans van Manen.

Live is een van de twee programma’s waarmee het gezelschap, na zes maanden niet te hebben kunnen optreden, terugkeert op het podium. De geplande reeks van vijf voorstellingen is inmiddels uitverkocht en er is een extra voorstelling ingelast op dinsdag 22 september.

Live is van 17 september tot en met dinsdag 29 september 2020 te zien in Nationale Opera en Ballet te Amsterdam en de kaartverkoop voor de extra voorstelling is inmiddels gestart.

Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet:
“We zijn enorm verheugd om na een noodgedwongen stop van zes maanden weer te mogen optreden in ons theater. Cultuur verbindt mensen, en het is hartverwarmend te zien hoe groot de publieke belangstelling is om ons gezelschap weer op het toneel te kunnen zien. De extra voorstelling van Live  betekent bovendien dat, met instemming van de grootmeester Van Manen zelf, twee van onze jonge toptalenten hun debuut kunnen maken in dit iconische ballet: Elisabeth Tonev en Davi Ramos. Bij voorbaat al een bijzondere gebeurtenis.”

Live
Van de meer dan 125 balletten die Van Manen tot nu toe heeft gemaakt is Live zonder twijfel het meest legendarische. Van Manen maakte het in 1979 als onderdeel van het avondvullende Live/Life. Sindsdien heeft de choreografie voor één danseres en een cameraman vele mensen tot tranen toe geroerd. Live was in 2015 voor het laatst te zien in Nationale Opera & Ballet.

Live
choreografie Hans van Manen  
muziek Franz Liszt

Foto Campagnebeeld Live
Beeld Bart Hess
Danser Maia Makhateli