Vote Now! visual van Fedora

Stemmen op The Shell Trial tot 10 februari!

31 januari 2023

Fantastisch nieuws! U kunt tot en met 10 februari stemmen op The Shell Trial voor de FEDORA Audience Award 2023. The Shell Trial gaat tijdens het Opera Forward Festival 2024 in wereldpremière en is gebaseerd op de theatervoorstelling De zaak Shell (2020) van Rebekka de Wit en Anoek Nuyens.

Stemmen op de FEDORA Audience Award kan in minder dan 2 minuten. Wanneer The Shell Trial de meeste stemmen van het publiek haalt, wint De Nationale Opera de publieksprijs van €10.000! Daarnaast is The Shell Trial genomineerd voor de Fedora Opera Prize, een juryprijs die samen met de publieksprijs op 10 februari wordt uitgereikt. U heeft tot en met die dag de mogelijkheid om te stemmen.

De opera The Shell Trial maakt gebruik van de kracht van hedendaags muziektheater om het gesprek over een van de belangrijkste maatschappelijke kwesties van vandaag te stimuleren: de klimaatcrisis. Met uw stem kunnen wij ervoor zorgen dat deze bijzondere opera zo duurzaam mogelijk geproduceerd kan worden. Bovendien volgt het project The Shell Trial niet alleen het algemene duurzaamheidsbeleid van De Nationale Opera, maar gaat actief op zoek naar verdere mogelijkheden voor duurzame creatie. Tijdens dit proces is het team zich voortdurend bewust van hun ecologische voetafdruk. Zij zullen zichzelf uitdagen om decors en kostuums zoveel mogelijk op te bouwen uit bestaande of gerecyclede materialen.