SPECIAAL PROGRAMMA DNO in het OperaVision Summer Gala

Speciaal programma DNO in het OperaVision Summer Gala

11 juni 2020

MET EVA-MARIA WESTBROEK EN THOMAS OLIEMANS 

Online première via stream op 21 juni om 19.00 uur

De Nationale Opera brengt een speciaal programma tijdens het OperaVision Summer Gala, het gala waarin acht toonaangevende Europese operahuizen samenkomen op World Music Day op 21 juni.
Het Gala gaat online - gratis - in première. Door de coronamaatregelen is het programma van elk theater gefilmd vanuit de lege zaal van het eigen theater.

Voor De Nationale Opera zingen topartiesten Eva-Maria Westbroek en Thomas Oliemans een uniek programma: een nostalgisch liefdesverhaal aan de hand van stukken van Strauss, Weill, Lehár en Piazzolla en Gardel. Ook zingen zij 'Lippen schweigen' uit Lehár’s Die lustige Witwe, een vooruitblik op volgend seizoen, en werken van Strauss en Weill die verwijzen naar de afgelaste opera’s waarmee zij dit voorjaar op het podium van DNO zouden hebben gestaan. De artiesten worden begeleid door Ernst Munneke op de piano. Door de muzikale bijdrage van Vadim Tsibulevski, concertmeester van het Nederlands Philharmonisch Orkest, is ook de vaste orkestpartner van DNO betrokken bij het gala.

Directeur Sophie de Lint over het OperaVision Summer Gala: "Voor ons aandeel aan het gala wilden we als De Nationale Opera geen standaard operarepertoire brengen, maar een programma met een twist. Samen met deze bijzondere artiesten, de audiovisuele expertise die we in huis hebben en met inachtneming van de coronaprotocollen zijn we aan de slag gegaan. Het is geweldig om World Music Day op deze manier met DNO, de artiesten en het publiek te kunnen vieren!"

Naast De Nationale Opera nemen deel: Komische Oper (Berlijn), Glyndebourne (UK) Teatro Real (Madrid), Opéra Comique (Parijs), Teatro dell’Opera (Rome), Royal Swedish Opera (Stockholm) en Polish National Opera (Warschau).

Het OperaVision Summer Gala gaat op zondag 21 juni om 19.00 uur online in première, en is daarna nog een maand lang gratis online te bekijken via de website van OperaVision en het online platform van Nationale Opera & Ballet. Het volledige programma wordt nader bekendgemaakt op de website van OperaVision.

Programma en credits DNO tijdens OperaVision Summer Gala

Franz Lehár: Die lustige Witwe “Lippen schweigen”
Richard Strauss: “Heimliche Aufforderung” Op. 27 no. 3 
Kurt Weill: “Wie lange noch”
Astor Piazzolla: “Los pájaros perdidos”
Carlos Gardel: “Volver”, arr. David Finkelstein

Eva-Maria Westbroek, sopraan
Thomas Oliemans, bariton, piano
Ernst Munneke, piano
Vadim Tsibulevsky, viool

Programma en concept: Thomas Oliemans
Videoregie: Misjel Vermeiren

Foto header: Eva-Maria Westbroek en Thomas Oliemans tijdens opnames in Nationale Opera & Ballet
Credits: Michel SchnaterHoofdsponsor Nationale Opera & Ballet