Patrick Hahn
Gerhard Donauer

Patrick Hahn vervangt Riccardo Minasi in 'Der Freischütz'

9 mei 2022

Omwille van medische redenen heeft Riccardo Minasi zich helaas moeten terugtrekken van alle engagementen in mei en juni 2022, inclusief de nieuwe productie van Der Freischütz bij De Nationale Opera. Samen met de collega’s van het Koninklijk Concertgebouworkest betreurt De Nationale Opera dit nieuws ten zeerste.

De muzikale leiding van Der Freischütz zal worden overgenomen door de Oostenrijkse dirigent Patrick Hahn. Zijn ervaring als componist, pianist en arrangeur zal goed van pas komen in deze nieuwe productie. Zo gebruikt regisseur Kirill Serebrennikov voor deze opera niet de originele dialogen, maar schreef hij een nieuw stuk rond Webers compositie, waarin ook Tom Waits’ The Black Rider zal worden verwerkt. De veelzijdigheid van Patrick Hahn zal een vitale rol spelen bij het realiseren van dit nieuw gecreëerde concept.

Patrick Hahn, die momenteel bezig is aan zijn eerste seizoen als muzikaal leider van het Wuppertaler Bühnen und Sinfonieorchester, is de jongste Generalmusikdirektor in Duitsland. Hij is ook eerste gastdirigent bij het Münchner Rundfunkorchester en de Borusan Istanbul Philharmonic, en doorloopt een opwindende carrière met optredens met vooraanstaande orkesten als de Wiener Symphoniker, Münchner Philharmoniker, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, DSO Berlin en het London Philharmonic. Als bijzonder getalenteerd en veelzijdig musicus is hij ook actief als operadirigent in de operahuizen van Frankfurt, Hamburg, Zürich en Tokio. 

De Nationale Opera wenst Riccardo Minasi een spoedig herstel toe en hoopt hem snel weer in Amsterdam te kunnen verwelkomen. Daarnaast zijn we Patrick Hahn enorm dankbaar dat hij zich beschikbaar heeft gesteld voor deze productie.