Jared Wright Ian Spencer
Foto's: Sebastien Galtier

NO&B neemt afscheid van Jared Wright en Ian Spencer

1 maart 2023

Nationale Opera & Ballet neemt afscheid van twee geliefde artiesten: tweede solist Jared Wright van Het Nationale Ballet en bas Ian Spencer uit het Koor van De Nationale Opera. Afgelopen zaterdag 25 februari sloot Jared zijn tijd bij het gezelschap af met een laatste optreden in Messa da Requiem. Ian zong tijdens deze bijzondere voorstelling tevens zijn laatste noten als lid van het Koor.

 

Jared Wright

Jared begon bij Het Nationale Ballet als lid van het corps de ballet in 2010 en werd al na anderhalf jaar benoemd tot coryphée. Hij danste solorollen in onder meer PaquitaCinderella, Ted Brandsens Carmen en William Forsythes The Second Detail. Zijn vertolking van Graaf Albrecht in Giselle leidde in 2013 tot zijn promotie tot grand sujet. In 2014 maakte Jared een korte uitstap naar zijn geboorteland Australië om als gastdanser op te treden met The Dancers Company. Na twee jaar voegde hij zich opnieuw bij Het Nationale Ballet, waar hij in 2016 werd gepromoveerd tot tweede solist. Kort na zijn terugkeer uit Australië maakte hij het ballet Loud voor de jaarlijkse choreografieworkshop New Moves.

 

Ian Spencer

Toen Ian er op zijn dertiende achter kwam dat hij een lage C kon zingen, wist hij zeker dat hij zanger moest worden. Jaren later – inmiddels meer dan 35 jaar geleden – wist hij een plek in het Koor van De Nationale Opera te bemachtigen. Sindsdien heeft hij als bas vele mooie én zeer diverse voorstellingen mogen zingen, en genoot hij in het bijzonder van de uiteenlopende manieren van ensceneren en de spannende decors.Nationale Opera & Ballet bedankt Jared Wright en Ian Spencer voor een geweldige tijd en hun prachtige optredens, en wenst hen veel geluk toe in de toekomst.