Ernst Meisner, Elisabeth Tonev, Davi Ramos, nieuwe balletlessen

Nieuwe serie balletlessen online

5 maart 2021

Wat begon als een noodgedwongen oplossing tijdens de eerste lockdown; online balletlessen via zoom voor de dansers van Het Nationale Ballet, groeide uit tot een wereldwijd succes.

Het Nationale Ballet maakte na enthousiast ontvangen livestreams op Facebook een reeks balletlessen openbaar op YouTube. De serie behaalde vervolgens meer dan 2,5 miljoen views en vele kijkers oefenden thuis mee.
Op veler verzoek start er vanaf aanstaande zaterdag 6 maart een nieuwe serie balletlessen op het YouTube kanaal van Nationale Opera & Ballet.  De eerste les van de nieuwe reeks wordt gegeven door Ernst Meisner met pianobegeleiding van pianist Paul James Lewis en dansers Elisabeth Tonev en Davi Ramos. Tot aan de zomer is er om de twee weken een nieuwe online les te zien en te volgen.

De eerste nieuwe les gaat aanstaande zaterdag 6 maart om 9.00 uur in première op YouTube en is gratis te bekijken.

Online succes door lockdown

Tijdens de eerste lockdown, nu ruim een jaar geleden, moesten de dansers van Het Nationale Ballet noodgedwongen thuisblijven. Het gezelschap besloot om de dansers hun dagelijkse balletles aan te bieden via zoom. Deze lessen werden in eerste instantie ook wekelijks gestreamd via het Facebook kanaal van Het Nationale Ballet. Zo zag het publiek hoe de dansers in hun woonkamers les kregen van docent Ernst Meisner, om zo hun conditie zoveel mogelijk op peil te houden.

De reacties van de kijkers waren zo enthousiast dat er werd besloten om een aantal van de lessen gratis openbaar te maken op YouTube. Eind maart 2020 kwam de eerste les online die inmiddels meer dan 1 miljoen keer is bekeken. Begin mei mochten de dansers weer terug naar de studio’s van Het Nationale Ballet en eindigde de reeks die in totaal nu meer dan 2,5 miljoen keer is bekeken.