Nieuw programma Het Nationale Ballet vanaf januari

Nieuw programma Het Nationale Ballet vanaf januari

25 juni 2020

Het Nationale Ballet presenteert voor de periode januari – juni 2021 een nieuw programma. Door de coronacrisis heeft het gezelschap andere keuzes moeten maken in de samenstelling van de tweede helft van het seizoen en is de programmering aangepast.

In februari brengt het gezelschap het hartstochtelijke balletdrama Onegin, in maart gevolgd door Oedipus Rex / From Antigone, een unieke samenwerking tussen Het Nationale Ballet en De Nationale Opera. Het magische balletsprookje Cinderella wordt gedanst in april. Twee premières die gepland stonden in het huidige seizoen worden onderdeel van het programma Hollandse School dat het seizoen afsluit in juni 2021.
De oorspronkelijk in deze periode geplande programma’s Stravinsky Sprookjes en Stravinsky’s Meesterwerken worden uitgesteld. Voor het najaar van 2020 wordt nog de laatste hand gelegd aan een alternatief aanbod. Deze programma’s worden medio augustus bekend gemaakt.

Ted Brandsen, directeur Het Nationale Ballet:
“De geplande nieuwe producties van de afgelopen maanden, waar we al voorbereidingen voor hadden getroffen maar die we hebben moeten afgelasten, willen we graag zo vroeg mogelijk in onze speellijst laten terugkomen. Daarnaast is het op dit moment té onzeker of internationale choreografen en repetitoren in januari al kunnen of willen reizen om de nieuwe producties die vanaf januari ’21 gepland stonden te komen instuderen. Dat heeft ons doen besluiten om voor een andere invulling te kiezen van onze programmering vanaf januari ’21. We hebben daarbij gekozen voor een aantrekkelijke mix van geliefde klassiekers en spannende nieuwe werken en hopen ons publiek weer in grote getalen te mogen verwelkomen in ons theater.”

Voor de vier producties die Het Nationale Ballet brengt vanaf januari 2021 zijn vanaf nu kaarten te bestellen via een abonnement. Losse kaartverkoop start op dinsdag 29 september.