MONDKAPJES van ORIGINELE STOFFEN UIT OPERA PRODUCTIES

Mondkapjes van originele stoffen uit operaproducties

Nationale Opera & Ballet is op 6 juni de verkoop gestart van een gelimiteerde oplage van ca. 1000 handgemaakte mondkapjes. De mondkapjes zijn met veel liefde vanuit huis gemaakt door coupeurs en coupeuses van de kostuumafdeling van het theater.

Hiervoor werden originele (rest)stoffen uit negen verschillende operaproducties gebruikt, waaronder Die Zauberflöte, Cosi fan Tutte, La Forza del Destino, Porgy and Bess en Rigoletto. De mondkapjes zijn gemaakt volgens de RIVM regels en zijn geschikt voor het reizen in het openbaar vervoer. De opbrengst komt ten goede aan het Nationale Opera & Ballet Fonds.

Al eerder maakte de kostuumafdeling mondkapjes bestemd voor gebruik in de zorg. Als productiehuis heeft het theater de expertise en de materialen in huis en door de situatie rondom het coronavirus ook tijdelijk de mankracht om hieraan te werken. De mondkapjes zijn wasbaar, ademend en verkrijgbaar in tien verschillende prints. Ze worden aangeboden voor €14,95 per stuk (exclusief verzendkosten).

Als je een mondkapje koopt, steun je - via het Nationale Opera & Ballet Fonds - de ontwikkeling van alternatieve artistieke programmering tot aan het moment dat de reguliere programmering in Nationale Opera & Ballet weer gespeeld kan worden. Hierin werkt het theater (o.a.) samen met jong zang- en danstalent en jonge makers. 

Fotocredits: Sebastien Galtier