Fred van Beek
Foto: Fred van Beek

Masseur Fred van Beek overleden

27 juni 2023

Zondag 18 juni is masseur en yogadocent Fred van Beek op 93-jarige leeftijd overleden. Van Beek was meer dan 20 jaar lang als masseur aan Het Nationale Ballet verbonden.

Van 1971 tot 1992 was Van Beek masseur bij Het Nationale Ballet. Daarnaast werkte hij aan diverse projecten. Zo opende hij in 1961 zijn eigen yogastudio, die tegenwoordig bekend staat als een van de oudste yogastudio’s van Amsterdam, en begon hij eind jaren zeventig Even op adem komen met Fred van Beek, een dagelijks radioprogramma op de NOS. Ook richtte hij de Club van honderd op, een gezelschap van honderd leden die allen honderd jaar oud wilden worden.

Mirjam Braam, voormalig danser van Het Nationale Ballet, werd tijdens haar danscarrière regelmatig door Fred van Beek gemasseerd. Ze vertelt: “Fred was een bijzondere man, met een zeer charismatische en rustgevende uitstraling. Ik herinner me vooral dat hij aan het einde van een massage altijd knipte met zijn vingers en zei: ‘Vlieg!’. Dan waren we klaar om weer te gaan en te ‘vliegen’ op het toneel.”

Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden.

Lees meer
Giorgi Potskhishvili

Giorgi Potskhishvili wint Alexandra Radius Prijs 2023

Lees meer
Jacopo Tissi

Nieuwe eerste solist Jacopo Tissi, promoties seizoen 23/24 en nieuwe zakelijk leider HNB

Lees meer