Fred van Beek
Foto: Fred van Beek

Masseur Fred van Beek overleden

27 juni 2023

Zondag 18 juni is masseur en yogadocent Fred van Beek op 93-jarige leeftijd overleden. Van Beek was meer dan 20 jaar lang als masseur aan Het Nationale Ballet verbonden.

Van 1971 tot 1992 was Van Beek masseur bij Het Nationale Ballet. Daarnaast werkte hij aan diverse projecten. Zo opende hij in 1961 zijn eigen yogastudio, die tegenwoordig bekend staat als een van de oudste yogastudio’s van Amsterdam, en begon hij eind jaren zeventig Even op adem komen met Fred van Beek, een dagelijks radioprogramma op de NOS. Ook richtte hij de Club van honderd op, een gezelschap van honderd leden die allen honderd jaar oud wilden worden.

Mirjam Braam, voormalig danser van Het Nationale Ballet, werd tijdens haar danscarrière regelmatig door Fred van Beek gemasseerd. Ze vertelt: “Fred was een bijzondere man, met een zeer charismatische en rustgevende uitstraling. Ik herinner me vooral dat hij aan het einde van een massage altijd knipte met zijn vingers en zei: ‘Vlieg!’. Dan waren we klaar om weer te gaan en te ‘vliegen’ op het toneel.”

Onze gedachten gaan uit naar zijn nabestaanden.

Lees meer
de ontvangst van de cheque

Steun VriendenLoterij voor viering 750 jaar Amsterdam via dans

Lees meer
Ernst Meisner

Ernst Meisner benoemd tot adjunct-directeur Talentontwikkeling

Lees meer
Scènebeeld van Remembrance tijdens de Ballet Bubbles tournee

Exclusief jubileumprogramma Junior Company tijdens Holland Dance Festival

Lees meer
Timothy van Poucke

Timothy van Poucke gepromoveerd tot eerste solist

Lees meer