Coppelia

Lancering nieuwe dans-app Coppelia

22 november 2021

Uitgeverij Follow a Muse heeft een nieuwe, educatieve digibord-app ontwikkeld aan de hand van het ballet Coppelia. Het ballet uit 2008, van choreograaf en directeur van Het Nationale Ballet Ted Brandsen en illustrator Sieb Posthuma, die het decorontwerp en het concept van de kostuums ontwikkelde, is beeldbepalend voor het ontwerp van de app. De app is gericht op leerlingen van groepen 5 en 6 van het basisonderwijs en is vanaf dinsdag 23 november gratis beschikbaar voor alle leerkrachten.

Met de kleurrijke digibord-app maken leerlingen van de groepen 5 & 6 in het basisonderwijs op een vrolijke en actieve manier kennis met danskunst. Aan de hand van het ballet Coppelia leert men hoe een verhaal verteld wordt zonder woorden te gebruiken; met je lichaam, met beweging, muziek, met decor en met kostuums.

In de Coppelia-app zit alles wat een leerkracht nodig heeft voor een cultuurproject van drie tot vier weken. De leerlingen krijgen werkbladen aangereikt om zelf ideeën voor een ballet te ontwikkelen, om decors in een kijkdoos te ontwerpen en om hun plannen te pitchen. Als leerlingen de smaak te pakken hebben en aan een voorstelling willen werken, kan vervolgens een Dansdag in School worden aangevraagd bij Het Nationale Ballet.

In het verhaal van Coppelia draait het om de liefde van Frans en Zwaantje. Die wordt op de proef gesteld als Frans valt voor de perfecte Coppelia. Zwaantje ontdekt dat Coppelia een pop is. Ze haalt Frans uit de droom, zodat er uiteindelijk toch een vrolijke bruiloft komt.

Voor de Coppelia-app is samengewerkt met Het Nationale Ballet, Het Balletorkest, Ton Meijer en Kajsa Blomberg en werd op dinsdag 23 november gelanceerd in Nationale Opera & Ballet, Amsterdam.

De Coppelia-app van Uitgeverij Follow a Muse is tot stand gekomen dankzij financiële steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSB Fonds, Janivo en het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Coppelia-app is de tweede dans-app in de reeks die Uitgeverij Follow a Muse maakt onder het motto Méér dans in de klas!

Klik op onderstaande button voor de trailer en de link naar de Coppelia-app!