Kurt Weill: The Seven Deadly Sins

Kurt Weill: The Seven Deadly Sins op zondag 18 juli te zien op NPO 2

Op 18 maart ging het satirische muziektheaterstuk Kurt Weill: The Seven Deadly Sins als onderdeel van Opera Forward Festival 2021 online in première. De registratie van de livestream van 18 maart wordt op zondag 18 juli om 19.30 uitgezonden bij de NTR op NPO 2.

In Kurt Weill: The Seven Deadly Sins vertolken stersopraan Eva-Maria Westbroek en gerenommeerd actrice Anna Drijver, onder de regie van Ola Mafaalani, de rollen van Anna l en Anna ll. Deze twee Anna's (of twee kanten van dezelfde Anna) komen in zeven Amerikaanse steden in aanraking met de zeven hoofdzonden. Onder het mom van "good girls go to heaven, bad girls go everywhere" ontvouwt zich een verhaal dat met behulp van zang, spel en grafisch spektakel het zondige leven je beeldscherm in dreunt. Kunstenaar André Joosten maakte tijdens de voorstelling live een schilderij, geïnspireerd door het verhaal.

Tijdens Opera Forward Festival 2021 werd de voorstelling poëtisch ingeleid door schrijver en dichter Marieke Lucas Rijneveld, die een door haar geschreven gedicht voordroeg over de zeven hoofdzonden. Deze voordracht verschijnt voorafgaande aan de uitzending van de opera op NPO 2 op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van De Nationale Opera. Ook vindt u hier verschillende spoken word voordrachten over de zeven hoofdzonden.

Laatste nieuws
Toer van Schayk

Toer Van Schayk ontvangt de eerste Dansspeld op de Nederlandse Dansdagen

Lees meer
Anna

Anna Tsygankova & Timothy van Poucke genomineerd in ‘Danser van het jaar’ verkiezing ‘Critics’ Choice 2021’

Lees meer
Crazy Days

Documentaire Crazy Days in première op Nederlands Film Festival

Lees meer