World Ballet Day
Foto: Michel Schnater

Het Nationale Ballet viert World Ballet Day 2022

2 november 2022

Vandaag, op woensdag 2 november, is het World Ballet Day. Vijftig gerenommeerde gezelschappen van over de hele wereld vieren de danskunst en geven balletliefhebbers een uniek inkijkje in hun studio’s. Ook Het Nationale Ballet draagt met een speciaal samengesteld online programma bij aan World Ballet Day.

Speciaal voor World Ballet Day geeft Het Nationale Ballet een bijzonder kijkje achter de schermen, middels de stream van een balletles van het hele gezelschap, gegeven door balletmeester Larissa Lezhnina. Deze ‘full company class’ wordt gevolgd door een optreden van eerste solisten Olga Smirnova en Victor Caixeta. Zij dansen een pas de deux uit The Sleeping Beauty, waarbij zij ook aanwijzingen krijgen van Larissa Lezhnina. De 'full company class' en repetitie komen om 16.00 uur vandaag online.

Tijdens deze negende editie van World Ballet Day trapt Het Nationale Ballet daarnaast een gloednieuwe serie online balletlessen voor dansliefhebbers van beginnersniveau af, waarvan de eerste les vanmiddag na de stream van de ‘full company class’ en repetitie online komt. Gedurende vijf weken verschijnt elke week een nieuwe balletles op YouTube.