Myrtha en Wili's in de witte akte van Giselle
Foto: Sasha Gouliaev

Giselle eerste klassieke ballet met live audiodescriptie

30 oktober 2023

In samenwerking met Stichting Komt het Zien! faciliteert Het Nationale Ballet live audiodescriptie bij de voorstellingen van Giselle op 5 november (in Nationale Opera & Ballet), op 9 november (in Amare, Den Haag) en 15 november (in Parktheater Eindhoven). Giselle is het eerste klassieke ballet dat op deze wijze toegankelijk wordt gemaakt voor publiek met een visuele beperking.

De live audiodescriptie tijdens de voorstelling wordt verzorgd door een blindentolk, die via een koptelefoon vanaf alle plaatsen in de zaal te horen is. Voorafgaand aan de voorstelling wordt er een speciale inleiding gegeven. Tijdens deze inleiding wordt bijvoorbeeld besproken hoe de decors en kostuums eruitzien. Voor bezoekers met een visuele beperking die de voorstelling op 5 november in Nationale Opera & Ballet bijwonen, wordt bovendien een ‘meet en feel’ georganiseerd.

Stichting Komt het Zien!

Stichting Komt het Zien! maakt sinds 2014 met behulp van live audiodescriptie door blindentolken theatervoorstellingen en evenementen toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. De blindentolken zijn gespecialiseerd in live audiodescriptie en hebben een achtergrond in de theaterwereld en podiumervaring.

Let op: de voorstellingen van Giselle met live audiodescriptie op 5, 9 en 15 november zijn inmiddels uitverkocht. De laatste kaarten voor andere, reguliere voorstellingen vindt u via onderstaande button.