International Opera Awards logo

De Nationale Opera in twee categorieën genomineerd voor International Opera Awards 2019

1 februari 2019

Afgelopen woensdag maakte  het Engelse Opera magazine, de initiator van de International Opera Awards, de genomineerden voor de awards van dit jaar bekend. Er zijn in achttien categorieën awards te verdienen, ook wel de Oscars van de opera genoemd. De winnaars worden 29 april bekendgemaakt tijdens een gala in Sadler’s Wells in Londen.

De Nationale Opera is in twee categorieën genomineerd voor de International Opera Awards 2019: die van 'beste koor' en van  'beste nieuwe productie'.

Het Koor van De Nationale Opera moet het opnemen tegen de koren van de Bolshoi Opera, de Opéra de Lyon, het Royal Opera House, de Semperoper Dresden en het Teatro alle Scala.

In de categorie ‘beste nieuwe productie’ oogstte De Nationale Opera een nominatie voor de productie van Jenůfa door regisseur Katie Mitchell. Mitchell zelf maakt tevens kans op de prijs voor 'beste regisseur'.

Opvallende nieuwkomer in de lijst is Het Utrechtsch Studenten Concert dat als niet-professioneel gezelschap op dezelfde shortlist staat als bijvoorbeeld de Bregenzer Festspiele, de Polish National Opera en het label Opera Rara. Thijl, een Nederlandse opera van Jan van Gilse die afgelopen zomer in de openlucht werd uitgevoerd, maakt kans op de titel ‘Rediscovered Work’.

Marc Albrecht, chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest en De Nationale Opera wordt genoemd in de categorie 'beste dirigent'.

 

Stemmen kan via www.operaawards.org/vote.