Luca Abdel-Nour in Studio Boekman
Foto: Michel Schnater

Crowdfunding Studio Boekman: een kleine zaal voor grote dromen

1 december 2022

Bouw met ons mee aan de vernieuwde theaterzaal van Nationale Opera & Ballet!
Nationale Opera & Ballet heeft al jaren een grote droom: een kleine zaal toevoegen aan ons theater. Met jouw steun kan deze droom dit seizoen eindelijk werkelijkheid worden. De Boekmanzaal wordt omgetoverd tot een vernieuwde theaterzaal: ‘Studio Boekman’. Hier bieden we aanstormend talent een podium en gaan we het experiment aan. Een zaal waar we een nieuw publiek, van jong tot oud, verliefd kunnen laten worden op opera en ballet, kan niet zonder comfortabele zitplaatsen voor het publiek. We dromen van een prachtige, inschuifbare tribune die plaats biedt aan circa 180 bezoekers. Maar zover zijn we nog niet, want om deze nu nog kale zaal te kunnen transformeren tot een bruisend cultureel hart moet er grondig verbouwd worden. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Een kleine zaal met grootse ambities 
In Studio Boekman gaan we spannende samenwerkingen aan met een nieuwsgierige blik op het onbekende. Op dit podium nodigen we jonge makers, choreografen, schrijvers, zangers, denkers en componisten uit om hun verhaal te vertellen. Het wordt een plek waar iedereen zich thuis kan voelen: van vaste bezoeker tot nieuwsgierige cultuurontdekker. Een plek waar bijzondere evenementen, nieuwe verhalen en verrassende presentatievormen je op een hele andere manier opera en ballet laten beleven. Je ervaart hier van dichtbij hoe makers en artiesten trainen, repeteren en experimenteren en hoe opera, ballet en andere kunstvormen elkaar ontmoeten.   

Draag jij een stoeltje bij?
Voor het zover is moet de huidige zaal eerst worden verbouwd tot een écht theater. De huidige vloeren, wanden en plafonds worden aangepast en de zaal wordt ingericht met kleedkamers, belichting, een hijsinstallatie en een foyer. De financiering voor de grote verbouwing is bijna rond, en voor de realisering van een nieuwe tribune hebben we jouw hulp nodig. Doneer nu en bouw mee aan de theaterzaal van onze dromen!