Aus LICHT

Crowdfund mee en laat aus LICHT vliegen!

1 april 2019

Het grootste muziektheaterspektakel sinds Wagners Ring gaat op 31 mei 2019 in première in de Gashouder in Amsterdam: aus LICHT van Karlheinz Stockhausen, met mise-en-espace door Pierre Audi. Een belangrijk moment in de muziekgeschiedenis en een megaproject dat de drie producerende organisaties, De Nationale Opera, Holland Festival en Koninklijk Conservatorium Den Haag, nauw aan het hart gaat. Jij kunt hier aan bijdragen!

Aus LICHT is een driedaagse marathon vol akoestische en elektronische muziek van een van de meest visionaire en invloedrijke componisten van eind twintigste eeuw. Er wordt al vier jaar lang met ondertussen zelfs meer dan 600 mensen aan gewerkt.

In de spectaculaire compositie van het HELIKOPTER STREICHQUARTETT brengt een strijkkwartet Stockhausens muziek ten gehore vanuit vier vliegende helikopters. Een bijzonder onderdeel voor de toeschouwer, maar vooral een compositie waarin de vooruitstrevende artistieke ideeën van Stockhausen en zijn grote fascinatie voor (kunnen) vliegen samenkomen in een ultiem hoogtepunt. Het HELIKOPTER STREICHQUARTETT is niet alleen een spectaculair, maar ook onmisbaar onderdeel van aus LICHT.

Om dit iconisch onderdeel van aus LICHT te kunnen verwezenlijken hebben we €30.000 nodig. Met dit geld kunnen we de volledige compositie repeteren met alle musici, technici, helikopters, opnameapparatuur en camera’s bij elkaar. De repetitie op 7 mei is het enige moment dat deze ingewikkelde compositie in zijn geheel gerepeteerd kan worden.

Steun ons via www.voordekunst.nl/auslicht en zorg ervoor dat we dankzij jou de lucht in kunnen tijdens het muziekspektakel van het jaar!