Corona update: Directie besluit tot doorbetaling van freelancers

Corona update: Directie besluit tot doorbetaling van freelancers

De Directie van Nationale Opera & Ballet (NO&B) besloot onlangs tot doorbetaling van freelancers, met een maximum maandbedrag, tot einde van dit seizoen (eind juni).
 
De Directie staat voor een eerlijke behandeling van iedereen die voor ons werkt, binnen de mogelijkheden die Nationale Opera & Ballet heeft in deze tijd van crisis. De bijstand die door de overheid geboden wordt aan freelancers is beperkt. Velen van hen werken al jaren voor ons. Wij waarderen hun loyaliteit en willen nu ook solidair met ze zijn. Wij voelen dan ook in deze moeilijke tijd de verantwoordelijkheid dit te doen.
 
Voor onze (internationale) artiesten geldt dezelfde regel. 
 
De Directie treft deze regeling voor freelancers (nationaal en internationaal) na afstemming met de Raad van Toezicht, subsidiënten en de Ondernemingsraad van NO&B.
 
Bij de regeling gaat het om freelancers die als individuele medewerker werkzaam zijn op een overeenkomst van opdracht met NO&B en met wie voor dit lopende seizoen al afspraken zijn gemaakt. Zorgvuldige uitwerking van de regeling vergt de nodige organisatie en toepassing ervan maatwerk, waaraan NO&B momenteel werkt.