Floor Eimers en Timothy van Poucke. Bart Hess wint Designprijs 2021 van Cultuurfonds Noord-Brabant

Bart Hess wint Designprijs 2021 van Cultuurfonds Noord-Brabant

9 februari 2021

Bart Hess, ontwerper van onze campagnebeelden voor Het Nederlands Ballet van seizoen 2020/2021, heeft de Designprijs 2021 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant gewonnen! 

Voor Eindhovense kunstenaar Bart Hess is materiaal belangrijk, dit is het overkoepelende thema van zijn kunst. De grenzen tussen het lichaam en het materiaal vervagen in de werken die hij maakt, niet alleen door het materiaal, maar ook door zijn techniek en door beweging.

Zijn werk werd door de juryleden als 'grensverleggend' bestempeld. "Bart Hess doet de wereld versteld staan met zinnenprikkelend revolutionair design", zo zegt juryvoorzitter Maarten Hartveldt. "Met zijn grensverleggende ontwerpen representeert Bart Hess alles waar Brabant voor staat: innovatie, internationale focus, samenwerking en ambachtelijkheid."

De Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant Designprijs wordt twee keer per jaar uitgereikt, de eerste aan een gearriveerd talent en de tweede aan een opkomend talent. Bart valt hierbij onder de eerste categorie en wint naast de winnaarstitel ook €10.000.