Het theater: Nationale Opera & Ballet
Ronald Tilleman

Auditie nieuwe dansproductie 2024 GESLOTEN

15 juni 2023

Vanwege een onverwacht overweldigend aantal aanmeldingen voor de auditie voor Little Man Jacket (werktitel), een choreografie van Wubkje Kuindersma- voor 1 juli is de auditie gesloten. Aanmeldingen vanaf maandag 25 juni worden op een wachtlijst geplaatst. Mogelijk is er een tweede ronde in september. Houd de website in de gaten!

 

DANSERS GEZOCHT

Nationale Opera en Ballet - afdeling Educatie zoekt dansers (m,v,x) voor een nieuwe dansproductie (werktitel Mannetje Jas) voor kinderen. Choreograaf is Wubkje Kuindersma.

We zijn op zoek naar charismatische dansers (m,f,x) die het leuk vinden om deel uit te maken van een creatief proces. We houden van sprankelende persoonlijkheden en dansers die technisch vaardig zijn met basiskennis van klassiek ballet, beheersing van diverse bewegingskwaliteiten en met durf en expressie in hun presentatie.

Choreograaf Wubkje Kuindersma is freelance choreograaf en Young Creative Associate bij Het Nationale Ballet. Menselijke verbinding is een belangrijk terugkerend thema in haar werk. In haar choreografische stijl combineert ze hedendaagse dans met ballet en een persoonlijk bewegingsvocabulaire. Muziek speelt een belangrijke rol in haar choreografieën.

Ze houdt ervan om creatief aan de slag te gaan met andere kunstvormen, zoals beeldende kunst, theater, mode, film, live muziek, componisten, literatuur, fotografie, animatie, virtual reality, opera, wetenschap e.a. Wubkje respecteert het talent en de rol van de dansers door hen volledig te betrekken in haar werk.

Nationale Opera & Ballet (NO&B) presenteert en maakt voorstellingen op het gebied van opera, ballet en aanverwante muziektheater en dansprojecten. NO&B wil mensen verbinden, ontroeren en betrekken bij het rijke en diverse culturele leven van Nederland.

Het aanbod van educatieve activiteiten van NO&B sluit aan bij elke fase in de ontwikkeling van kind tot volwassene. Bij het ontwikkelen van projecten of activiteiten zoekt NO&B de verbinding met de belevingswereld door middel van nieuwe verhalen en nieuwe vertelvormen.

Over de voorstelling
De voorstelling wordt gemaakt op basis van het boek Mannetje Jas van Sieb Posthuma, leeftijd vanaf 4 jaar. De voorstelling zal voor velen een eerste kennismaking zijn met dans. De voorstelling duurt ongeveer 35 tot 40 minuten.

Beschikbaarheid
De hele maand maart
29 maart tot 5 april - montage van de voorstelling

Voorstellingen
6 en 7 april, 14 april, 20 en 21 april. Mogelijk meer data

Aanmelden
Audities vinden plaats op donderdag 29 juni en/of zondag 1 juli in Nationale Opera & Ballet.

Geïnteresseerd? Stuur je CV, foto naar educatie@operaballet.nl. Vermeld 'auditie Mannetje Jas'. Het gaat om een betaalde opdracht.

Je hoort zo snel mogelijk van ons.