Michael Breeden
Foto: Sam Zauscher

Michael Breeden

Repetitor

Michael Sean Breeden begon zijn dansopleiding bij het Lexington Ballet in Kentucky en vervolgde zijn opleiding bij de School of American Ballet in New York. Bij Miami City Ballet vertolkte hij solistische rollen en hoofdrollen in werken van George Balanchine, Jerome Robbins, Sir Frederick Ashton, Justin Peck, Antony Tudor, Twyla Tharp, Paul Taylor en Alexei Ratmansky.

Tijdens zijn danscarrière gaf Breeden ook interactieve inleidingen voor Miami City Ballet, die de kennis van het publiek over de geprogrammeerde balletten verbreedde. In 2016 startte hij samen met collega-danseres Rebecca King Ferraro van Miami City Ballet de podcast Conversations On Dance, inmiddels een van de meest beluisterde danspodcasts.

Sinds 2018 is Breeden vaste repetitor voor New York City Ballet-choreograaf Justin Peck. Hij heeft zijn werk ingestudeerd bij het Hong Kong Ballet, Ballet Arizona Indiana University, Princeton University en Miami City Ballet. Ook doceert Breeden ballet aan Yale University, Princeton, Kent State University, Mark Morris Dance Center, Ballet Academy East, Ballet Tech en vele andere opleidingen. Van 2017 tot 2020 was hij tevens assistent van de artistiek directeur van Troy Schumachers BalletCollective.

Laatste update: 11-06-2024